elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau una xarxa de 'desokupacions' il·legals que operava a Alacant i València

Cau una xarxa de 'desokupacions' il·legals que operava a Alacant i València
  • Les alarmes van saltar quan un inquilí va tornar a sa casa i va veure que li havien instal·lat una porta antiokupa

La Guàrdia Civil d'Alacant, en el marc de l'Operació Savita, ha detingut dues persones i ha investigat tres més per la presumpta comissió de desallotjaments irregulars en vivendes per part d'una empresa de seguretat. Aquests desnonaments exprés atenien el mateix procediment a les províncies d'Alacant, Santa Cruz de Tenerife i València.

L'Àrea de Recerca de la Vila Joiosa amb la col·laboració de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de Barcelona, ​​l'Àrea de Recerca del Lloc de la Guàrdia Civil de Granadilla d'Abona (Santa Creu de Tenerife) i l'Àrea de Recerca del Lloc de la Guàrdia Civil d'Arroyomolinos (Madrid) es va fer càrrec de les investigacions l'agost del 2021 després de tenir coneixement que en un habitatge de la localitat s'havia instal·lat una porta antiokupa a una persona que tenia un contracte de renda antiga.

Els agents van saber que entre la llogatera i el propietari de l'habitatge existia un conflicte motivat per la vigència del contracte. Pel que sembla, la llegítima habitants, en arribar al seu domicili es va trobar amb una porta instal·lada especialment per evitar les ocupacions il·legals. Les primeres indagacions van relacionar aquests fets amb una empresa de seguretat especialitzada en el desallotjament de vivendes ocupades il·legalment.

Segons la manifestació del propietari de l'immoble, va contractar una empresa mediadora en desallotjaments però que, en arribar al domicili, va trobar una persona diferent de la llogatera. Aquesta dona, va afirmar que la població presumptament li havia venut les claus de la vivenda dient-li que era propietat del banc.

El propietari, després de demostrar-li que era el titular de l'habitatge, va signar un contracte privat en què la presumpta okupa accedia de manera voluntària a abandonar l'immoble.

Una mateixa dona vinculada a altres ocupacions il·legals

De les investigacions dutes a terme es van observar similituds entre aquest fet ocorregut a la Vila Joiosa i un altre d'Orotava (Santa Creu de Tenerife), ocorregut el juny del 2021. En aquesta ocasió, entre la propietària de l'habitatge i la presumpta okupa, que era la mateixa que a l'immoble de la localitat alacantina, també hi havia un document privat que acordava l'abandonament voluntari i exprés de l'immoble.

El que va fer saltar les alarmes de la Guàrdia Civil és que el format del document signat entre particulars coincidia amb el de la Vila Joiosa i el nom de la presumpta okupa apareixia editat a ordinador; dada cridanera tenint en compte que suposadament es desconeixia la identitat de la persona que havia ocupat limmoble.

Idèntica situació es va produir en un habitatge de Sagunt, en què l'aplanament va ser realitzat per la mateixa dona que formava part de les anteriors actuacions objecte de la investigació.

 

Pujar