elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pedro Duque, apòstol de la investigació espacial

Pedro Duque, apòstol de la investigació espacial
  • L’astronauta participa amb una conferència en els actes organitzats dins l’exposició L’aventura del metre, a Xàbia

MÉS FOTOS
Pedro Duque, apòstol de la investigació espacial - (foto 2)
Pedro Duque, apòstol de la investigació espacial - (foto 3)
Pedro Duque, apòstol de la investigació espacial - (foto 4)

L’astronauta i exministre de Ciència Pedro Duque va ser l’encarregat de la segona de les tres conferències programades dins de l’exposició L’aventura del metre, que ha organitzat l’associació MERIDIÀ ZERO. L’acte va tenir lloc a la Casa de Cultura de Xàbia, el passat 14 de novembre i va ser presentat per Rafael Andarias, metge, divulgador científic i membre de l’associació organitzadora.

En la primera part de la seua intervenció, Pedro Duque va tractar el tema dels viatges espacials com a creadors i grans impulsors dels avanços científics i tecnològics de les darreres dècades. La segona part, es va centrar en la visualització comentada d’un vídeo, resum del darrer viatge a l’Estació Espacial Internacional, on l’astronauta veí de Xàbia va ser enviat per l’Agència Espacial Europea, l’any 2003.

La xarrada s’inclou dins l’exposició L’aventura del metre ubicada al Museu arqueològic Soler Blasco de Xàbia. Presenta en panells explicatius i d’una manera didàctica la narració dels treballs per a determinar la mesura de l’arc de meridià (i del futur patró de longitud, el metre), a les primeries del segle XIX. La part final de les expedicions va tenir lloc en territori valencià i baleàric. En concret, l’estació peninsular més meridional que els astrònoms francesos i espanyols van fer construir va ser just la del Montgó.

La tercera i darrera de les conferències serà la que farà Luis García-Asenjo el proper divendres 24 de novembre, a les 19 h, a la sala de conferències del mateix Museu arqueològic. El tema, Treballs geodèsics per a la recuperació de vestigis de l’arc meridià de París a l’antic Regne de València.

L’exposició presenta també les 25 portades dels 25 números de la revista DAUALDEU, editada per MERIDIÀ ZERO. L’exposició va ser inaugurada el passat 3 de novembre i serà clausurada el dia 30 del mateix mes. Després d’abandonar Xàbia, està previst que es presente també en altres localitats de dins i fora de la comarca, entre altres, Pedreguer, Gata i València, a la Casa de la Ciència del CSIC.

Pujar