elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local inicia un nou curs d’educació viària que arribarà a 2.855 menors

La Policia Local inicia un nou curs d’educació viària que arribarà a 2.855 menors

    La Policia Local acaba d'iniciar un nou curs d'educació viària –i ja van 31 edicions-, que fins al pròxim 10 de maig de 2018 arribarà a 2.855 alumnes dels diferents centres educatius de Primària i Secundària de Vila-real.
    La campanya es dirigeix als alumnes de cinc anys d'Educació Infantil; als cursos de 2º i 5º de Primària i als de 2º i 3º de l'ESO, tot i que també als pares i mares, amb els qui es treballaran aspectes relacionats amb aquesta matèria, com per exemple el carnet per punts, el cinturó de seguretat o el xiquet dins del vehicle.

    La regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, i l'inspector José Luis de Llago, encarregat de l'organització de la campanya, han presentat la nova edició, que "seguirà vetlant per educar en convivència i protegir des de la infància".
    "Quan parlem d'educació vial no solament ens referim a circular dins d'un vehicle a motor, ja que abans que conductors els nostres xiquets són vianants i han de saber com caminar pels carrers, com i per on creuar", explica Gómez, qui destaca que "els adults també juguem un important paper en aquest aspecte, ja que hem de ser conscients que ho observen tot i moltes vegades ens recorden normes molt bàsiques".

    Tal com explica De Llago, l'objectiu contínua sent "mentalitzar tots els ciutadans de la importància que té circular correctament per a evitar els accidents i la seua gravetat" i assenyala que "depenent de l'edat s'imparteixen uns temes o uns altres".
    Així, amb els xiquets d'Educació Infantil s'eduquen aspectes relatius al vianant (caminar per la vorera i creuar la calçada) i viatger (situat adequadament en el seient posterior, pujant i baixant al vehicle per la porta situada al costat de la vorera).
    Amb els escolars del 2n curs d'Educació Primària es tracten matèries relacionades amb la importància i el significat de les normes i senyals de trànsit –tant per a vianants com a conductors- i s'intenten crear hàbits de conducta relacionats amb el passatger. Ja en 5é curs es treballen qüestions relatives a la circulació amb bicicleta, com la circulació per la dreta, senyalització de maniobres, utilització del casc o preferència de pas en els encreuaments i es realitzen pràctiques al Parc Infantil de Trànsit.

    D'altra banda, amb els joves de segon i tercer cursos de Secundària s'assimilen qüestions concernents a la circulació amb vehicles a motor, als accidents de circulació –incidint en l'ús del casc i el cinturó de seguretat- i les seues conseqüències, des del punt de vista físic, mental i legal. A més, s'estudia la Llei de Seguretat Vial, el Codi Penal i es tracten temes com el consum d'alcohol i drogues.

    La Policia Local també treballa amb els alumnes del Centre d'Educació Especial La Panderola, amb els qui se segueix el procés d'integració perquè adquirisquen el major grau d'autonomia possible com a vianants i conductors de bicicleta per les vies públiques.

    Cal recordar que en tres dècades s'ha format a més de 80.000 alumnes de diferents edats. Gómez ha felicitat al cos de seguretat local per aquesta trajectòria i perquè aquest mes rebrà el Premi a la formació en seguretat viària, atorgat per la Fundació Espanyola per a la Seguretat Viària (FESVIAL), que va dirigit a l'Escola de Formació de la Policia Local (EFOPOL) per la seua tasca en l'àmbit de la seguretat viària.

    Pujar