elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Laqvima Vere, la raó per a visitar Vila-real aquest Dijous Sant

Laqvima Vere, la raó per a visitar Vila-real aquest Dijous Sant
  • La representació musical, impulsada per l'Ajuntament i Porcelanosa Grup, torna per seté any consecutiu dins de la programació de Setmana Santa amb un espectacle en la plaça Major en el qual participaran més de 200 persones

MÉS FOTOS
Laqvima Vere, la raó per a visitar Vila-real aquest Dijous Sant - (foto 2)
Laqvima Vere, la raó per a visitar Vila-real aquest Dijous Sant - (foto 3)
Laqvima Vere, la raó per a visitar Vila-real aquest Dijous Sant - (foto 4)
Laqvima Vere, la raó per a visitar Vila-real aquest Dijous Sant - (foto 5)

No és una opera, no és un concert ni una obra teatral, és un acte únic tant en forma com en contingut. Vila-real es prepara per a acollir aquest Dijous Sant, 18 d'abril, la representació de l'acte sacramental Laqvima Vere. Una Passió musical cantada, representada i interpretada des del punt de vista més íntim dels personatges i que compleix set edicions consolidat com un dels actes més especials de la Setmana Santa a Castelló.

La representació musical, impulsada per l'Ajuntament i Porcelanosa Grup, d'accés lliure, tindrà lloc aquest Dijous Sant a les 21.00 hores en la plaça Major i en ell participaran més de 200 persones.

A més, enguany Laqvima Vere compta amb novetats: per primera vegada a Espanya s'estrenarà un sistema de so que fins ara mai s'ha utilitzat en exteriors. Què significa això? Que el públic estarà ‘embolicat’ per aquest ambient que es respirarà en la plaça Major, també a través dels sons: “L'any passat es va estrenar a Amsterdam i a Espanya és la primera vegada que ho veurem. El públic se sentirà més dins de l'obra”, explica el regidor coordinador de la realització de l'obra, Emilio Obiol.

A més, s'incorporen dos personatges més, tal com ha revelat el seu director, Alfredo Sanz: “D'una banda, tindrem a Sant Pere, que malgrat ser seguidor de Crist no aconsegueix seguir els seus passos, i per un altre tindrem a l'àngel de la vida, enfront de l'àngel de la mort, que teníem en anys anteriors”. Aquesta última es tracta de “una figura de llum, sense gravetat, que ve a portar-nos un missatge: que no busquem a Jesús entre els morts” i que representarà el versàtil Rafael Quirant, la veu del qual de castrati “esglaiarà”.

Laqvima Vere és un esdeveniment diferent, combinant innovació i tradició però amb una base d'espectacle que no desdiguera l'essència cristiana de base. Ho explica Emilio Obiol, que bé coneix tots els detalls d'aquesta. Ell, al costat de Pasqual Batalla, va crear aquest bonic esdeveniment de la Setmana Santa de Vila-real: “Naix d'una obra ja escrita d'Alfredo Sanz i té gran magnitud artística ja que ell dirigeix a 250 artistes cantant, actuant, tocant… qui ve per descomptat repeteix”. Especial esment també al treball del director artístic, Pau Ayet.

La Setmana Santa més antiga de la comarca

Perquè la de Vila-real és la Setmana Santa més antiga de la comarca de la Plana Baixa. Una festa que data de 1546, en la qual participen deu confraries a les quals pertanyen més de 3.000 confrares i que salen al carrer amb 17 passos. Unes xifres que permeten fer-se una idea de la importància de la Setmana Santa en aquesta localitat castellonenca: "Vila-real és molt devota, tots els veïns es bolquen aquests dies i és una cosa única", argumenta Pascual Sanz, president de la Junta Central de Setmana Santa.

Per això mateix la gent queda impressionada en viure la Setmana Santa vila-realense: "Qui no ha estat mai quedarà gratament convençut. I si vénen una vegada, estic segur que repetiran". Tota una invitació per a gaudir de la cultura, la història, el fervor i tot el que embolica els carrers durant aquests dies a Vila-real. Mostra d'això ho trobem en aquest acte, “que conjuga tradició i cultura amb el respecte que mereix una cita de tal solemnitat”, indica el regidor de Turisme, Diego Vila.

Perquè des de l'Ajuntament s'ha apostat fermament per donar forma a aquesta obra, Laqvima Vere, ja consolidada: “L'art dóna significat a la vida”, cita Emilio Albiol a Oscar Wild com a conclusió.

Pujar