elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de València avança els comptes per al 2017

L'Ajuntament de València avança els comptes per al 2017
  • El titular d'Hisenda ha explicat en roda de premsa que, a falta de conéixer les dades definitives, es preveu que augmenten els ingressos i es mantinguen els mateixos impostos

  • A més, Vilar també ha avançat novetats sobre el nou sistema de recaptació de multes

Més ingressos sense pujar impostos. És el que asseguren des de l'Ajuntament de València sobre els pressupostos per a l'any 2017 i que el regidor d'Hisenda ha avançat este dimecres inclús amb dades provisionals ja que no es coneixen encara les definitives. Encara així, Ramón Vilar es mostra segur de què es tracta 'd'una projecció prou fiable '.

És encara, cal insistir, de xifres provisionals ja que de fet este dimarts entregaven les delegacions municipals els seus respectius pressupostos. 'Necessitaria set pressupostos més per a complir els seus desitjs ', bromeja Vilar sobre les peticions de les regidories. 'Sóc conscient que totes les delegacions tenen prioritats i ganes de treballar però cal prioritzar el prioritari ', explica l'edil d'Hisenda.

En total, es preveu un increment d'ingressos entre els 27 i 30 milions d'euros respecte a l'exercici anterior. Un augment, defén l'edil d'Hisenda, que es deu a la 'millora de la gestió i la recaptació per inspecció '. 'En el moment que la gent sap que s'estan fent inspeccions, tendix a defraudar menys ', assegura Ramón Vilar.

Com a novetat en els pròxims pressupostos municipals, es va a implantar una taxa de telefonia mòbil amb què es recaptaran com a mínim 2 milions d'euros. El regidor d'Hisenda ha explicat que es preveia recaptar amb esta taxa de nova creació entre 5 i 7 milions d'euros 'però hem de tindre cautela pel que ha succeït en Madrid ', ciutat en què moltes operadores han recorregut l'impost.

L'Ajuntament embargarà comptes de fora de València

Quant als gastos, destaca la xifra de recaptació de multes ja que es veurà minvada, sempre tenint en compte que són xifres provisionals, en un milió d'euros respecte a l'exercici anterior. El motiu, explica Vilar al ser preguntat respecte d'això, és que es posen menys multes perquè hi ha menys tràfic 'i vull pensar que augmenta el civisme '. El segon argument que es desprén, segons Vilar, és la possible 'falta d'interés d'alguns funcionaris que realitzen esta labor ' i el fet, a més, de que moltes de les multes a embargar són de fora de la ciutat.

Per això, l'Ajuntament de València està pendent de firmar un conveni on la Generalitat Valenciana per a poder embargar comptes corrents d'entitats ubicades fora de València. Es tracta d'un gran canvi en la dinàmica recaptatòria del consistori ja que fins ara els veïns dels afores de València que cometien una infracció no se'ls podia reclamar la multa a l'estar el seu compte registrat fora del camp d'actuació. És el cas de 'la meitay ' de multes que són susceptibles d'embargament, xifra Ramón Vilar.

Un altre capítol a destacar és el de les inversions, aspecte que l'Ajuntament té previst mantindre en les mateixes quantitats respecte a l'exercici anterior: 'L'any passat era rècord d'inversions i si enguany disminuïxen serà poc ', explica Vilar, el qual assegura a més que ja hi ha uns 20 milions d'inversions ja compromesos.

Quant a l'històric deute que arrossega l'Ajuntament, es preveu que vaja disminuint progressivament. 'Preveem tancar 2016 amb 659 milions de deute i baixar fins a 600 milions en 2017 ', detalla Vilar.

Pujar