Castellano

Telefónica consolida el mercat IoT a Espanya amb més de 2,6 milions de línies i desplegaments en tot el país

Telefónica consolida el mercat IoT a Espanya amb més de 2,6 milions de línies i desplegaments en tot el país

    Telefónica consolida el mercat de IoT a Espanya amb l'increment en el nombre de línies actives i el desplegament d'aquesta tecnologia per tot el país. A tancament del primer trimestre de 2020 comptava amb més de 2,6 milions de línies IoT (Internet of Things), la qual cosa representa un creixement interanual del 12,4%.

    En paral·lel a aquest creixement, Movistar continua ampliant la seua cobertura IoT en funció de les necessitats dels clients pel que arriba tant a zones urbanes com rurals de tot el territori nacional. De fet, algunes àrees com Madrid i València tenen un 100% de cobertura donada la gran demanda de solucions IoT. Fins i tot a vegades es realitzen desplegaments *express si el client el requereix pel seu projecte.

    Tecnològicament l'operadora ofereix solucions NB-IoT (Narrowband IoT) i LTE-M (Long Term Evolution for Machines) en ser complementàries i estar cadascuna d'elles indicada per a casos d'ús concrets. NB-IoT és la més adequada per a una ocupació massiva de IoT (sensors, telemetria…) i LTE-M en usos que requereixen mobilitat.

    Així mateix Telefónica disposa com a element diferencial de targetes eSIM compatibles amb les noves connectivitats *IoT, aspecte d'especial interés en casos d'ús de telemetria, indústria o Smart Cities que requereixen desplegaments a llarg termini i poden implicar un canvi d'operador.

    Telefónica ha treballat en l'últim any en quatre línies de projectes IoT (smart mobility, industry, energy, retail) totes elles amb un impacte mediambiental positiu. Així per exemple els estalvis totals aconseguits amb smart energy en els clients IoT va ser de 1GWh durant l'any passat.

    Així mateix, la inversió en *IoT en projectes per a combatre el canvi climàtic i reduir l'impacte mediambiental va ser de 1,6M€ en 2019.

    Alguns dels projectes més rellevants de Telefónica en l'últim any en IoT han sigut la connectivitat a les 4.000 motos elèctriques de Muving, una de les principals empreses de 'motosharing' d'Espanya, distribuïdes en 10 ciutats europees i estatunidenques, o l'acord juntament amb la startup HUMANoX amb el Club Atlètic Osasuna per a implantar les espinilleras HX50, fabricades en fibra de carboni, amb sensors intel·ligents que ofereixen milers de dades del jugador de salut o rendiment durant els entrenaments o en els partits oficials. A més destaca la incorporació de solucions *IoT a les comunicacions de Nestlé *Professional per a supervisar els paràmetres de les solucions de café amb l'objectiu d'optimitzar l'experiència dels seus clients i augmentar l'eficiència del negoci.

    Finalment cal destacar el paper de Telefónica com a impulsor d'un ecosistema de partners especialistes en ioT a través del seu laboratori TheThinx on les empreses poden provar qualsevol projecte d'internet de les coses amb solucions d'Intel·ligència Artificial i Blockchain integrades.

    Juntament amb els serveis de ciberseguretat i *cloud, els serveis IoT /Big Data estan integrats en la nova Telefónica *Tech, una unitat amb la qual Telefónica vol impulsar el creixement d'aquests serveis digitals tan demandats per les companyies i amb la qual té com a objectiu generar 2.000 milions d'euros d'ingressos addicionals en 2022.

    Pujar