elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Soler: 'La reforma tributària del Consell manté els beneficis fiscals de l'empresa familiar'

    El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha garantit que la reforma tributària del Consell 'manté els beneficis fiscals a l'empresa familiar en l'Impost de Successions i, a més, amplia aquests avantatges en la continuïtat dels negocis familiars d'una generació a una altra en estendre aquests beneficis fins al tercer grau de parentiu ', la qual cosa permet que s'acullen a aquests avantatges també els germans, nebots, gendres o sogres inclús en el cas que hi haja descendents, a diferència de la regulació estatal.

    Així s'ha expressat el conseller Soler en la clausura de la jornada 'Temps de canvi en l'empresa familiar ' organitzada per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE) i l'Institut Valencià per a l'Estudi de l'Empresa Familiar (IVEFA).

    Soler ha assegurat que el Consell 'busca garantir la continuïtat de les empreses familiars ' i ha recordat que amb l'actual Govern de la Generalitat 'es premia l'eficiència empresarial i els criteris objectius i no als empresaris que són amics del conseller de torn, com ocorria amb els anteriors governs '.

    El responsable d'Hisenda ha explicat que la reforma tributària inclosa en la llei d'Acompanyament als Pressupostos de 2017 prioritza a la xicoteta i mitjana empresa en el tractament fiscal de la seua transmissió per herència o donació, com una aposta i reconeixement del Consell al teixit productiu valencià i seguint una de les recomanacions de la Comissió d'Experts, però sense que açò supose en absolut deixar de tenir accés a eixos mateixos beneficis establits en la normativa estatal amb independència de la grandària de les empreses.

    D'aquesta manera, la reducció del 95% del valor de l'empresa a heretar -a l'efecte de l'impost- li'l podran seguir aplicant igualment totes les firmes, tant per la via autonòmica com per l'estatal. En canvi, les modificacions específiques que incorpora la reforma tributària estenen els beneficis de l'empresa familiar a parents col·laterals, reforçant així la continuïtat dels negocis familiars.

    En aquest context, el conseller ha destacat que l'empresa familiar gaudeix d'un règim fiscal molt favorable, consolidat des de fa anys, que el Consell manté malgrat l'esforç que representa, donada la situació de infrafinançament de la Comunitat Valenciana. Una situació que no ha trenat per a res l'aposta del Govern valencià pel teixit productiu.

    Més pressupost per a polítiques industrials

    El titular d'Hisenda i Model Econòmic ha assegurat que el Consell 'es veu obligat a utilitzar els pocs diners del que disposa amb la finalitat de garantir un nivell de qualitat equiparable a la resta de comunitats en els serveis bàsics per als ciutadans, Sanitat, Educació i Dependència '. No obstant açò, ha emfatitzat que el Govern de la Generalitat 'no es resigna al fet que arriben solament aqueixos escassos recursos i que els pocs dels quals es disposa es dediquen només a açò '.

    Així, ha assenyalat que per als pressupostos de 2017 's'han augmentat les partides destinades a les polítiques industrials ja que són les que generen riquesa, no solament en la creació de llocs de treball sinó també en el manteniment de l'Estat de Benestar '.

    Soler ha assegurat que el Consell 'no tolerarà un sistema de finançament que deixa a 5 milions de valencians i valencianes, entre els quals es troben els empresaris, en una situació de dificultat i inferioritat respecte a altres comunitats autònomes ' i ha afirmat que des del Govern valencià seguiran reclamant 'un sistema de finançament just '.

    Pujar