elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El sindicat d'escoles infantils adverteix que l'obertura d'aules de P2 posa en perill 5.000 ocupacions en la Comunitat

El sindicat d'escoles infantils adverteix que l'obertura d'aules de P2 posa en perill 5.000 ocupacions en la Comunitat
  • Plantegen als ajuntaments unir la seua veu a favor de l'ocupació i de la conciliació amb un pla d'ajudes per a l'escolarització de 0-3 anys

FSIE CV, el sindicat majoritari en l'Educació Infantil en la Comunitat Valenciana ha dissenyat un calendari d'actuació per a recórrer tota la Comunitat Valenciana i reclamar “en tots els racons, en tots els municipis, i al costat de totes les associacions el manteniment de les escoles infantils , així com dels 5.000 llocs de treball que suposa el sector. El tancament d'aquests centres implica la pèrdua de llocs de treball locals, tant docents com no docents, així com de recursos fiscals per a cadascun dels ajuntaments.”

Davant la massiva obertura d'aules públiques de 2 anys, FSIE ha iniciat ja un conjunt d'actuacions per a reclamar el manteniment dels 5.000 llocs de treball majoritàriament femení que suposa el sector.

D'aquesta manera, FSIE ha començat la seua “ruta d'infantil” en diferents punts de la geografia valenciana i ha reclamat ja la defensa de les escoles en localitats com Paiporta, Castelló, Almassora, Borriana o Xàtiva entre molts altres, on ha unit la seua veu a associacions com ACADE, FECEVAL i ACEICAS, entre altres.

El Sindicat sol·licita la suspensió cautelar de l'obertura d'aules de 2 anys en les poblacions on ja existeix suficient oferta educativa en el tram 0-3, ja que són

“completament innecessàries davant el descens de la natalitat i impliquen una infrautilització dels recursos. És molt més econòmica el finançament de les places ja existents”. En aquest sentit, s'ha presentat davant la Direcció Territorial de Castelló una campanya de signatures secundada pel 94,45% dels professionals del sector. En els pròxims mesos es realitzaran accions similars en la resta de províncies de la Comunitat.

FSIE reclama també la inclusió amb “veu i vot” de les treballadores i les titulars de les escoles infantils en el CEM de cada localitat. Es tracta d'un tram pedagògicament fonamental i organitzativament clau en la conciliació laboral-familiar.

El sindicat ha posat en marxa una sèrie d'actuacions que mantindrà durant els pròxims mesos per a reclamar la supervivència de les escoles infantils com “un de les baules prioritàries per a la conciliació de la vida laboral i familiar.” Entre les mesures, FSIE defensa un complement al Bo infantil fins a la gratuïtat, per alumne en cada localitat per a garantir l'accés de les famílies a aquest important tram educatiu.

FSIE també ha plantejat als diferents ajuntaments la possibilitat d'oferir ajuda a les famílies que escolaritzen als xiquets en centres autoritzats, de manera que amb l'aportació del bo infantil de conselleria i l'ajuda local, es complete el cost real de l'escolaritat en aquest nivell de 0 -3.

En aquest context, FSIE ha defensat la continuïtat de totes les unitats actualment autoritzades i en funcionament i dels llocs de treball associats a aquestes, tant docents com no docents, en un sector eminentment feminitzat. “Aquestes unitats compleixen les necessitats d'escolarització i de conciliació de la població”, ha assenyalat.

Pujar