elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'exposició 'Disjuntives poètiques' es podrà visitar fins al 17 de febrer

L'exposició 'Disjuntives poètiques' es podrà visitar fins al 17 de febrer
    MÉS FOTOS
    L'exposició 'Disjuntives poètiques' es podrà visitar fins al 17 de febrer - (foto 2)

    Este dimecres va tindre lloc la inauguració de l'exposició 'Disjuntives poètiques', composta per obres de la col·lecció d'Art Contemporani de la Generalitat Valenciana. Així, la sala d'exposicions Glorieta de la Fundació Bancaixa de Sagunt acollirà esta mostra fins al 17 de febrer. 'Disjuntives poètiques' és la primera exposició de les tres que es van a realitzar. La segona arribarà més tard i realitzarà una picada d'ullet al passat industrial del Port de Sagunt.

    L'esdeveniment d'inauguració va comptar amb el director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont; l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona; el president de la Fundació Bancaixa, Rafael Alcón; i la comissària de l'exposició, Aïda Antonino i Queralt.

    El regidor de Cultura, José Tarazona, va explicar que "estem en l'equador de la nostra Capital Cultural Valenciana i els projectes que vam emprendre s'estan convertint en una realitat". A més, el delegat va indicar que un dels objectius de la Capital Cultural Valenciana "és treballar la democratització de la cultura perquè puga arribar a tots els llocs i la puguen gaudir totes les persones". Tarazona va qualificar la mostra de "molt potent i de gran qualitat".

    Per la seua banda, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, va agrair als presents la seua assistència i a la Fundació per eixa col·laboració que espera que "continue en el temps" i que ha facilitat que mostres tan "excel·lents" com esta se celebren a Sagunt. "La mostra és com aire fresc. Hi ha molt art en esta sala, és l'últim en art dels artistes més actius", va manifestar l'alcalde.

    "Parlar de cultura és més necessari que mai. La cultura com un antídot contra el fred, contra les amenaces d'intolerància que hi ha en la nostra societat. La cultura reforça la democràcia i els valors de les persones", va indicar l'alcalde, que va manifestar que per a Sagunt la cultura és molt important, prova d'açò és que s'ha convertit en Capital Cultural Valenciana (2018-2019), a més de ser Capital Valenciana de la Romanització.

    Organitzada pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l'Ajuntament de Sagunt i la Fundació Bancaixa, la mostra està composta per 11 obres dels artistes Mar Arza, Tania Blanco, Bleda i Rosa, Teresa Cebrián, Maribel Doménech, Damià Jordà, Teresa Llanceta, Xisco Mensua, Xavier Monsalvatje, Ana Teresa Ortega i Mery Sales.

    En 'Disjuntives poètiques' el conjunt d'obres que conformen la mostra de la sala d'exposicions Glorieta transcendix la seua especificitat expressiva per a colpejar l'esfera social en forma de tres grans temàtiques: reescriptures de la història, redefinicions dels codis referencials i nous canals d'expressió. Un atreviment, que lluny de desequilibrar la contemporaneïtat, pretén transformar-la en cruïlla de reflexió necessària.

    Una reflexió entorn d'una possible reescriptura de la història centra l'exposició que es podrà veure des de hui i fins al pròxim 17 de febrer a Sagunt, mentre que la mostra al Port de Sagunt oferirà una crítica al paisatge contemporani, una picada d'ullet al seu passat industrial i a l'estat de les coses.

    La col·lecció es podrà veure en dos mostres. A més de l'exposició 'Disjuntives poètiques', el Centre Cívic del Port de Sagunt acollirà al gener una altra mostra composta per les sis obres d'altres sis artistes, Art al Quadrat, Ernesto Casero, Hugo Martínez-Tormo, Jesús Rivera, Agustín Serisuelo i Nelo Vinuesa.

    El Consorci de Museus ha possat en marxa una sèrie de cicles expositius compostos per algunes de les obres que formen part de la col·lecció i que estan visitant diferents poblacions de Castelló, València i Alacant.

    Sagunt i Potries són les primeres ciutats a rebre estes exposicions per ser Capital Cultural Valenciana (CCV), un segell atorgat per la Generalitat anualment i que reconeix l'aposta realitzada per estes ciutats per la cultura, així com per la participació ciutadana.

    Pujar