elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament i l’EPSAR acorden la ubicació de la nova depuradora a Parc Sagunt II

L’Ajuntament i l’EPSAR acorden la ubicació de la nova depuradora a Parc Sagunt II

    Després de mesos de gestions i reunions, l’Ajuntament de Sagunt i l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) han arribat a un acord per a ubicar la nova Estació Depuradora d’Aigües Residuals a Parc Sagunt II, en la zona més nord-est del nou parc i prop del polígon Cami la Mar.

    El Ple ordinari celebrat ahir va fixar així la posició municipal en este assumpte, però va recalcar, seguint els informes del departament d’Urbanisme, que l’estudi de l’EPSAR és parcial i insuficient ja que se centra exclusivament en la planta depuradora i no aborda el problema de les aigües resultants del tractament. L’informe assenyala que és necessari abordar «de quina manera es van a canalitzar eixes aigües i qui és el seu responsable administratiu fins al seu vessament i/o reutilització». Pel que fa a les expropiacions dels terrenys, l’informe indica que s’integraran dins de les expropiacions a realizar per al desenvolupament de Parc Sagunt II.

    La proposta, presentada per la delegació d’Urbanisme va ser aprovada per majoria amb els vots de PSOE, Compromís, EU, IP, Ciudadanos i Vox i l’abstenció del PP.

    La depuradora va ser construïda en 1979 i ampliada en 1993 i tracta les aigües de  Sagunt, Albalat dels Tarongers, Estivella, Gilet i Petrés. Amb la construcción d’una nova depuradora, amb tecnología moderna, se solucionaran els problemes i el impacte que provoca l’actual.

    Pla de Reforma Interior (PERI 1) Estació de Les Valls

    Per altra banda, el Ple també ha aprovat definitivament la documentació presentada a l’Ajuntament i que ha sigut objecte d’informació pública sobre el Pla de Reforma Interior nº 1 del Pla General d’Ordenació Urbana de Sagunt, Estació de Les Valls, sòl urbà industrial. Este punt ha sigut aprovat per majoria amb els vots de PSOE, Compromís, EU, PP, Ciudadanos i Vox i l’abstenció d’IP.

    El regidor d’Urbanisme, Quico Fernández, ha recalcat que és un espai desordenat en el qual mai s’ha fet un Programa d’Actuació Integrada (PAI) i «això causa problemes per a regular els usos d’un àmbit que és més gran del que pareix i amb este pla de reforma el que fem és definir per on aniran els carrers i les voreres, en definitiva, organitzar-lo perquè es puguen concedir llicències amb una certa regularitat». El delegat ha recordat que es tracta d’una zona que ja té activitat, però que compta amb naus abandonades i algunes parcel·les sense ús.

    Modificació de l’ordenança de les plaques solars

    Per a finalitzar amb els assumptes d’Urbanisme, el Ple va aprovar el primer tràmit de la modificació de l’ordenança sobre plaques solars que ara se sotmetrà a exposició pública per a poder fer al·legacions. Segons l’expedient, els canvis normatius en la llei autonómica i en la legislació sectorial energética han aconsellat modificar l’ordenança.

    Quico Fernández ha destacat que esta modificació és per a facilitar la instal·lació de les plaques, ja que l’ordenança actualment vigent era molt restrictiva, aprofitar l’energia solar, ahorrar en consum i millorar la qualitat de l’ambient.

     

    Pujar