elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Joglars tornen a Sagunt amb la comèdia ¡Que salga Aristófanes!

Els Joglars tornen a Sagunt amb la comèdia ¡Que salga Aristófanes!
  • L'obra teatral forma part de la programació del festival Més Escena a Sagunt i es representa el divendres 1 i dissabte 2 de setembre a les 22.30 h en el Teatre Romà de Sagunt

MÉS FOTOS
Els Joglars tornen a Sagunt amb la comèdia ¡Que salga Aristófanes! - (foto 2)

El Teatre Romà de Sagunt és l'escenari en el que la companyia Els Joglars representarà ¡Que salga Aristófanes!, una obra amb la qual viatgen als orígens del teatre per a retre homenatge al gènere de la comèdia i al creador de la sàtira: Aristòfanes. Esta companyia torna a la ciutat on ja va actuar el juliol de 2020, a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt amb l'obra Señor Ruiseñor.

Esta companyia representarà la seua comèdia a les 22.30 hores, tant el divendres 1 de setembre com el dissabte 2 de setembre, dins de la programació del festival Més Escena a Sagunt organitzat pels departaments de Cultura i Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura. L'accés a esta obra teatral té un preu de 12 euros i les entrades poden adquirir-se a través de www.servientradas.com.

L'estil artístic d'Els Joglars és la sàtira, la paròdia i la comèdia: «Este és el nostre ADN inalterable al llarg de la dilatada trajectòria que ens precedix». ¡Que salga Aristófanes! és una «gran reivindicació a la llibertat d'expressió» que té una duració de 90 minuts i es representa en castellà. Tal com expliquen des de la companyia: «Els textos d'Aristòfanes, igual que els nostres, estan ideats per a arribar a tot el públic. Són textos populars de gran altura poètica, textos carregats de contingut entre línies, acompanyats d'una bona posada en escena que malbarata plasticitat, concebuda per a enamorar al públic».

La sinopsi de l'obra de teatre relata la història d'un catedràtic de clàssiques que és internat en un Centre de Reeducació Psicocultural davant les seqüeles mentals que li ocasionen haver sigut destituït de la universitat. El coneixement i l'admiració pel món clàssic del protagonista li fan assumir per moments la personalitat d'Aristòfanes. Així, entre la realitat i la ficció, el catedràtic cessat imagina al dramaturg grec com a model de llibertat enfront d'una societat cada vegada més repleta de tabús intocables.

En relació amb l'escenografia, cal esmentar que l'estructura bàsica de ¡Que salga Aristófanes! són 4 plans inclinats que conformen un jardí format per diferents nivells que creguen un camí. Esta estructura escenogràfica dota a l'espectacle de profunditat escènica, ja que aporta diferents nivells i plans d'interpretació que dinamitzen la representació i oferixen un conjunt visual atractiu amb variabilitat d'escenes i punts de vista.

Esta companyia teatral té una dilatada experiència en el món de la dramatúrgia, atés que ha complit 60 anys, ja que va ser fundada l'any 1962 i acumula 40 espectacles produïts. Des de fa una dècada, el llicenciat en art dramàtic per l'Institut del Teatre de Barcelona, Ramon Fontserè, està al capdavant de la direcció d'Els Joglars.

Pujar