elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Drons per a salvar vides: Rescaten a cinc persones a les platges de Sagunt

Drons per a salvar vides: Rescaten a cinc persones a les platges de Sagunt
Drons per a salvar vides: Rescaten a cinc persones a les platges de Sagunt
  • L'aeronau no tripulada llança un salvavides que permet que el banyista es mantingui a flotació fins a l'arribada dels socorregudes

Amb la temporada estival en marxa, els serveis de salvament i socorrisme tenen per davant un ardu treball per a cuidar i salvar vides de les persones en perill a les platges.

Amb les noves tecnologies, molts ajuntaments aposten per posar-les en pràctica, atès que són eines ràpides i eficaces.

Aquest és el cas de l'Ajuntament de Sagunt que ha contractat el servei de l'empresa General Drons gràcies al servei de vigilància i rescat amb dron, una vigilància aèria que està en marxa des de 2017 en la capital del Camp de Morvedre, sent el primer consistori valencià a incorporar drons al servei de salvament i socorrisme.

Cinc persones salven la vida aquest estiu

Divendres passat, a la platja de Sagunt es va dur a terme el rescat d'un menor de 14 anys que va quedar atrapat pel corrent marí. Pel que sembla, el fort onatge no li permetia nedar ni mantenir el cap fora de l'aigua, unes circumstàncies que van empitjorar amb la climatologia que dificultava l'arribada de l'equip de socorrisme. Es tractava de la cinquena persona que necessito assistència a les platges saguntines.

Amb el dron, el servei de socorrisme va llançar al banyista un flotador salvavides perquè pogués mantenir-se a flotació fins a l'arribada de l'equip de socorrisme.

I tot això amb el Auxdron LFG, una aeronau no tripulada (UAS) d'última generació dissenyada per a actuar davant situacions crítiques, aquest artefacte és capaç de volar a 85 quilòmetres per hora, la qual cosa seria 24 metres per segon.

"El jove estava a un parell de segons de quedar-se inconscient, les ones li sobrepassaven i estava exhaust. En moments així cada instant compta, per això és tan important l'actuació del dron en aquestes situacions”, segons explica Miguel Pedrero, pilot de l'empresa General Drons que va realitzar el rescat.

Aquest pioner mètode de rescat es va incorporar per primera vegada a la platja de Port de Sagunt l'any 2017, i des de llavors, s'ha convertit en una part fonamental de l'equip de salvament.

Cal recordar que la primera banyista va ser rescatada amb l'ajuda d'un dron el passat 18 de juny a la platja de Port de Sagunt, es tractava d'una dona adulta que es va endinsar en la mar i mostrava dificultats per a sortir a causa del corrent. El dron que li va assistir en primera instància li va fer arribar des de l'aire un flotador salvavides, la qual cosa el va ajudar a mantenir la flotabilitat i així aconseguir sortir de l'aigua.

Pujar