elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 2.000 persones van gaudir de Percumon

Més de 2.000 persones van gaudir de Percumon
    MÉS FOTOS
    Més de 2.000 persones van gaudir de Percumon  - (foto 2)
    Més de 2.000 persones van gaudir de Percumon  - (foto 3)

    Els tambors de Percumon han fet ressonar, durant el cap de setmana passat, el municipi saguntí, traient a la seua gent al carrer a gaudir de totes les activitats del festival. El divendres va tindre lloc la gran desfilada, que va comptar amb la participació de diverses associacions, falles i grups de dansa, i va estar plena de màgia, percussió, una gran posada en escena, artistes amb foc, malabaristes i carioques.

    Dissabte, el Teatre Romà es va quedar xicotet per al gran concurs de batucades, el qual va guanyar la valenciana Bketá, que va oferir un espectacle increïble, igual que la resta de participants, com Tarumba de Logronyo, i Slatucada del Marroc. Entre un gran ambient familiar, van destacar altres actuacions com la de Batu-Cas, un grup de percussió de Vallecas format per famílies compromeses amb millorar la vida dels altres. Les exhibicions de Brincadeira i Green Gos Batukada van tancar amb brillantor una vesprada-nit plena de qualitat artística i humana.

    Els tallers van congregar més de 600 percussionistes de tot Espanya i, a més, van comptar amb la presència d'una batucada de Millau, ciutat germanada amb Sagunt. Este agermanament va propiciar una col·laboració entre Samba Mio i Green Gos Batucada, els quals visitaran França este pròxim any.

    Quant als concerts, multitud de joves es van reunir a l'Alt Forn, posant el tancament a les activitats nocturnes, amb concerts plens de diversitat i multitud d'estils que van fer ballar i saltar a tot el públic assistent.

    L'organització de Percumon, amb Jose Ramón Merino, Damián Ordóñez i Federico Rich al capdavant, qualifica esta edició com un gran èxit, i han agraït el treball de l'Ajuntament de Sagunt i les seues diferents delegacions "per les facilitats i l'esperit de col·laboració prestat per a este gran festival. Totes les regidories han posat el seu gra d'arena perquè Percumon 2018 torne amb més força que mai".

    Pujar