elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

De ruta pels jaciments arqueològics de la Comunitat: el pla que no pots deixar escapar aquest pont

De ruta pels jaciments arqueològics de la Comunitat: el pla que no pots deixar escapar aquest pont
  • Fortificacions, fòrums o termes són alguns dels vestigis romans que podràs visitar en aquests municipis de la Costa Blanca

La Costa Blanca no sols és coneguda per les seues platges, sinó també pels seus segles d'història i tradició, tant que molts dels seus pobles amaguen jaciments arqueològics dignes d'admirar.

Un dels més visitats és el de Lucentum a tan sols 3 quilòmetres d'Alacant, se situa al Tossal de Manises. Compta amb 25.000 km² de superfície des del qual es poden visitar les restes d'aquesta antiga ciutat com els seus fòrums, termes o habitatges amb mosaics. A més, és la seua platja de la Albufereta es troben restes de l'antic viver romà del qual es conserven les seues basses. Aquest va ser declarat el 1961 com a Monument Historicoartístic.


També és molt interessant el de “Illeta de Balears” situat en la localitat de El Campello, hi ha restes dels primers pobladors prehistòrics, cisternes i enterraments de l'Edat de Bronze, així com temples, magatzems i habitatges de l'Època Ibera. La part superior està conformada per restes d'una vila romana amb basses excavades en la roca, que servien com a viver de peixos. Un altre dels seus llocs més emblemàtics són els “Banys de la Reina”, les piscines naturals de la qual són també molt cobejades pels amants del tub respirador.

En tercer lloc, apareix el jaciment de Guardamar del Segura, amb fortificacions, viles i altres elements arqueològics. Alguns dels més coneguts són la Rábita Califal, el Moncayo i el Cabezo Estel.

El de L’ Álcudia es troba en el centre urbà d'Elx i és molt famós per albergar la Dama d'Elx, juntament amb la muralla, les termes, el fòrum i habitatges romans, l'aljub de Venus, i la basílica cristiana, entre les restes trobades en les diferents excavacions.

Finalment, és molt interessant el de la Cova de la Cendra, a Teulada, un dels més importants del Paleolític i del Neolític en el Mediterrani Occidental.

Pujar