elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Balanç de 2016

La província de València com un destí cultural, gastronòmic i actiu

La província de València com un destí cultural, gastronòmic i actiu
  • És el producte que es vendrà a FITUR

  • Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Patronat provincial de Turisme de València, qui defén que el producte turístic és "allò que tenim i som els valencians"

MÉS FOTOS
La província de València com un destí cultural, gastronòmic i actiu  - (foto 2)
La província de València com un destí cultural, gastronòmic i actiu  - (foto 3)

El binomi turisme-platja és cosa del passat. El present i el futur del turisme valencià està en el trinomi cultura-gastronomia i activitat. Un trinomi que el Patronat provincial de Turisme de València s'ha proposat explotar i el primer examen serà en la Fira Internacional del Turisme a Espanya (FITUR) que se celebrarà a principis de l'any que ve a Madrid.

La política de Turisme València passa, a partir d'ara, per vendre aquell producte que representa a cada un dels racons de la província, tal com ha destacat la vicepresidenta del Patronat i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, este divendres. En un desdejuni informatiu per a fer balanç d'enguany i presentar els reptes del pròxim, la diputada ha resumit eixe repte en una frase: "Es tracta simplement de vendre allò que tenim i que allò que els valencians som".

Un gir copernicà que pretén descentralitzar el focus turístic en la capital i portar-ho a tota la província. Mostra d'això, ha explicat la diputada provincial, està en pla que s'ha presentat esta setmana per a incrementar la competitivitat turística en 21 comarques valencianes. "Cooperem amb tots els ajuntaments perquè volem convertir els seus recursos en un producte turístic", argumenta Moncho.

I és esta col·laboració la que ha demostrat un "canvi" que ens e havia produït fins ara: "Abans les diferents institucions ni es miraven a pesar de ser del mateix color polític, hui açò no succeïx", defén la diputada i posa com a exemple els convenis de col·laboració que l'Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat ha firmat amb les diferents diputacions. "La nostra intenció és continuar cooperant amb les administracions", ha plantejat Moncho de cara a l'any que ve.

Un any en què coincidixen dos punts forts per a la el Patronat: L'any mundial del turisme sostenible i València capital de l'alimentació. Es tracta de dos aspectes que des de Turisme València tractaran d'explotar, explica Moncho, estenent el focus a la resta de la província: "Açò és bo per a tots els valencians perquè anem a donar-li el valor a l'horta, els camps d'arròs, l'Albufera i fer-ho més valuós encara".

Durant la roda de premsa, la diputada de Turisme ha destacat la línia de subvencions que enguany s'han tret a associacions i pobles, "de forma transparent, amb adjudicacions objectives i no com es feia abans", així com la creació del departament del Criteri Turístic.

Es tracta este últim d'una àrea necessària, tal com ha defés Moncho, ja que la gent "desconeixia" l'oferta més enllà de la capital: "Fruït d'este treball serà un catàleg de producte turístic que serà capaç d'atraure a la gent als diferents municipis".

Traspàs de competències de turisme de Divalterra

Després de l'anunciat desmantellament de Divalterra, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha anunciat esta setmana que des de l'ens se n'aniran traspassant competències, entre elles les de turisme que passaran a Turisme València. Preguntada respecte d'això, Pilar Moncho reconeix la seua "preocupació" pel futur dels treballadors "que no saben si es menjaran el torró en Divalterra o en sa casa".

Respecte d'això, la diputada de Turisme ha recordat que el president de la Diputació va anunciar que les persones que treballaven en el patronat "es quedarien" i, per la seua banda, no hi hauria problema: "No sé si hi haurà exàmens per a considar la plaça o no però estaria encantada de que els treballadors deixaren de patir".

Pujar