elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els ponts del jardí del Túria: descobreix la petjada de segles d'història a València

Els ponts del jardí del Túria: descobreix la petjada de segles d'història a València
  • Des de dissenys històrics del segle XV sobre pedra com el Pont de Trinitat fins als més avantguardistes d'acer com el de l'Exposició. Així han canviat els ponts a València

No hi ha valencià que no haja caminat pel llit del riu Túria, convertit en la bomba d'oxigen de la ciutat, és un d'aqueixos llocs que et permeten envoltar-te de naturalesa, fins i tot estant en una de les capitals més importants d'Espanya.

Practicar esport, prendre un refresc, passejar, una cita romàntica o una quedada amb amics són algunes de les opcions que permet realitzar el riu, tan versàtil com pràctic és sens dubte un dels imprescindibles de la ciutat. No obstant això, malgrat ser transitat per centenars de persones cada dia, molt pocs s'han fixat que en el seu llarg recorregut es troben un total de 18 ponts.

De diferents èpoques, moments històrics i amb dissenys d'allò més diferents s'han convertit en tot un referent i en punts clau per a fer-se una foto i pujar-la a xarxes socials.


Aquests són els 5 ponts més impressionants de València

Per raons històriques, el Pont de Trinitat és una parada obligatòria en el riu Túria, ja que es tracta del més antic de la ciutat, ja que es va construir en el segle XV. Construït a base de pedra i d'estil gòtic, presenta deu arcs i déu estàtues impressionants. El seu nom prové a causa de la seua proximitat amb el Monestir de la Santíssima Trinidad, així com de la ja inexistent Porta de la Trinitat del segle XIV.

El Pont de Serrans es va construir en el segle XVI i compte amb vistes espectaculars a les Torres de Serrano. Constitueix una entrada al barri del Carmen i està fet de pedra. A més, té una longitud de prop 160 metres i compta amb nou arcs escarsers. Aquest pont ha sigut declarat com a Bé de Rellevància Local per la Generalitat Valenciana en 1993.

També és molt especial el Pont de San José, comunica els barris de Zaidia i Marchalenes amb el centre de la ciutat. Es va construir en el segle XVI, igual que els dos anteriors el seu material principal és la pedra i el seu nom prové Convent de San José i Santa Teresa, i de l'antic Portal de San José, que va ser derrocat en 1868 en eixamplar els accessos a la ciutat, tots dos situats enfronte en el moment de la seua construcció. Ha sigut declarat com a Bé de Rellevància Local i actualment s'ha convertit en zona de vianants, per a complir amb les condicions indicades en el Catàleg de Béns i Espais Protegits de la ciutat.

Traslladant-nos ara a l'actualitat, dels ponts construïts en els últims anys el Pont de les Flors, es va inaugurar en 2002 i va ser dissenyat pel gran arquitecte valencià Santiago Calatrava. Serveix com a nexe que connecta la capital amb la Plaça d'Amèrica i l'Albereda. Sempre està adornat amb flors, d'ací la seua nomenclatura i molts diuen que és una picada d'ullet a València, perquè com diu l'himne, “València és la terra de les flors”.

Finalment, cal destacar el Pont de l'Exposició o “La Pinta”. Aquest uneix l'Albereda amb la plaça Porta de la Mar. És un dels més coneguts a causa del seu disseny contemporani i innovador i la seua ubicació. Una obra també, del valencià Calatrava està construït d'acer i pintat de blanc. Té una longitud de 161 metres i una amplària de 70, baix d'ell es troba una estació de metro que es va construir de manera simultània.

En definitiva, construccions que amaguen segles d'història a la seua esquena i que hui dia faciliten l'accés a diferents llocs de la ciutat.


Pujar