elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jorge Rodríguez demana declarar davant el jutge

Jorge Rodríguez demana declarar davant el jutge
  • Després de l'aixecament del secret de sumari de el Cas Alqueria, que investiga a l'expresident de la Diputació de València per presumpta prevaricació i malversació

L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, sol·licitarà declarar davant el jutge del cas Alqueria tan prompte com siga possible. Rodríguez té intenció de comparéixer de forma voluntària davant el jutge per a aclarir, “fil per randa”, un assumpte que -com ha quedat de manifest després de l'aixecament del secret del sumari- no té cap recorregut penal. 

Així s'ha manifestat l'expresident de la Diputació de València després d'alçar-se el secret de sumari de el Cas Alqueria, que li investiga per presumpta prevaricació i malversació. La Fiscalia Anticorrupció considera que l’exdirigente socialista va crear una “estructura de govern paral·lela a l'autèntica voluntat del consell d'administració” de Divalterra. 

Aquesta estructura estaria “formada només pels consellers membres dels partits polítics que sustenten a la Diputació provincial, no emparada en els estatuts i que evidencia el desplaçament de les funcions que corresponen al consell d'administració” de Divalterra, segons consta en la denúncia del Fiscal Anticorrupció, inclosa en el sumari.

Sobre aquest tema, Jorge Rodríguez ha anunciat, igualment, que demanarà al jutge el sobreseïment de la causa en considerar que, en el pitjor dels casos, es tracta d'un assumpte merament administratiu.

Per a Rodríguez “tota la causa gira entorn dels nomenaments de set alts càrrecs, la legalitat dels quals no solament ve avalada per varis dels informes emesos, sinó que, a més, la doctrina jurídica i la jurisprudència els recolza totalment. Una altra qüestió, afig Rodríguez, és que hi haja opinions jurídiques contraposades. Per descomptat això mai pot ser matèria que haja de tractar el jutjat penal.”

“Tots els alts càrrecs tenien unes funcions determinades, van exercir les seues tasques i van complir amb les seues obligacions, com queda de manifest en els arxius de la Diputació i Divalterra”, ha afegit Rodríguez, “per la qual cosa és una absoluta falsedat que aquests alts càrrecs no treballaren”. 

Rodríguez conclou que no se sosté l'acusació de prevaricació i, molt menys, la de malversació de fons. La conclusió a la qual arribe és que l'actuació policial va ser absolutament desproporcionada. Resulta difícil entendre que s'haja generat una alarma social com la que va provocar l'operatiu policial el passat 27 de juny i que haguérem de passar una nit en el calabós després de les acusacions que hem comprovat en el sumari.

És difícil d'assumir que es decretara el secret de sumari, continua argumentant Rodríguez, que es produïra un nou registre el dia abans de la meua proclamació com a candidat i que se'm comunique el sumari el dia abans de la presentació en els jutjats de les llistes municipals. 

A més, Rodríguez aclareix que en la denúncia s'al·ludeix a un suposat govern paral·lel per a dirigir *Divalterra, quan en realitat el consell d'administració, on estan representats tots els partits, va anar sempre el màxim òrgan de decisió de l'empresa. Tot això no menyscaba que es feren reunions prèvies a les quals acudien consellers de l'equip de govern de la Diputació, format per quatre partits, per a consensuar la postura de l'equip de govern. 

Finalment, Jorge Rodríguez afig que quan arribem a la Diputació, ens trobem amb un informe de la Intervenció General de l'Estat en el qual es destacava que hi havia 670 persones contractades en Imelsa sense cap procés de selecció. Entre elles, un dels denunciants va ser contractat a dit en l'època que va ser gerent de l'empresa Marcos Benavent.

Pujar