elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Egevasa redueix el deute de 17 a 7 milions en dos anys i aprova el seu Codi Ètic

Egevasa redueix el deute de 17 a 7 milions en dos anys i aprova el seu Codi Ètic

    El consell d'administració de Egevasa, empresa mixta amb majoria de capital de la Diputació de València, ha donat el vistiplau a la formulació dels comptes de l'exercici 2018, en el qual el deute de l'ens que gestiona el cicle hidràulic a la província va quedar en 7.639.000 euros, enfront dels més de 17.214.000 euros reflectits en l'informe d'endeutament de 2016. Només en l'últim any, respecte a 2017, aquest endeutament es va reduir un 40%, prop de 5 milions d'euros.

    A més de les dades de gestió, que ara hauran de ser aprovats per la junta general, el consell presidit pel diputat de Comarcalització, Voro Femenía, ha aprovat el nou codi ètic de Egevasa, un pas més en la política de transparència per la qual ha apostat la corporació en la present legislatura, i que busca donar continuïtat al treball que desenvolupa aquesta empresa, participada en un 51% per la Diputació i en un 49% per Global Omnium.

    Aquest codi ètic s'aplicarà a tot el personal, comandaments intermedis, directius i administradors de Egevasa, que disposen així d'una eina essencial per a saber com actuar a cada moment i quina espera l'empresa del seu comportament. Aquest manual té com a base els valors i principis que respecten els drets del personal, la seguretat laboral, la igualtat d'oportunitats, el rebuig de l'assetjament en el treball, la protecció de clients i consumidors i la prevenció de la corrupció.

    Eficiència en el servei

    En la seua política d'eficiència i gestió responsable, Egevasa ha continuat en 2018 les auditories que es van iniciar en 2005 per a previndre riscos laborals en la gestió d'aigües residuals i ha optimitzat els recursos en el proveïment d'aigua potable i sanejament que realitza en desenes de municipis valencians.

    Aquesta optimització del servei i el rendiment hidràulic, amb especial atenció al manteniment de les xarxes i el control de fugides, s'ha traduït en una reducció dels costos variables i una contenció de les tarifes del servei, la qual cosa permet escometre noves inversions en les infraestructures de proveïment.

    Entre les accions que du a terme Egevasa per a incrementar l'eficiència del servei destaquen la sectorització de les xarxes de distribució, monitorant el cabal i la pressió i amb una regulació horària i per demanda; la detecció activa d'avaries amb mecanismes com el telecontrol; sistemes d'informació geogràfica; i telelectura de comptadors per radiofreqüència, amb una major freqüència de lectura i detecció de fugides en instal·lacions interiors.

    Pla d'Igualtat

    Així mateix, s'ha trasllat la proposta de la Comissió d'Igualtat de Egevasa sobre la recomanació de nomenament de dones de cara a les pròximes renovacions del Consell, amb l'objectiu d'aconseguir la paritat dels seus membres. En aquesta línia de treball, Egevasa està executant el seu III Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes 2018-2021, i està a l'espera de rebre l'acreditació de Conselleria.

    Pujar