elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant

Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant
    MÉS FOTOS
    Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant - (foto 2)
    Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant - (foto 3)
    Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant - (foto 4)
    Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant - (foto 5)
    Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant - (foto 6)
    Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant - (foto 7)
    Dolçaines, tabals, gegants i cabuts fan festa a Vilamarxant - (foto 8)

    La música del tabal i la dolçaina va escoltar-se dissabte passat per molts racons de Vilamarxant, acompanyada de les danses dels Gegants i cabuts de Benetússer. Una combinació i mostra del folklore i de les tradicions de les nostres comarques que van poder gaudir els veïns i veïnes de Vilamarxant.

    Van ser moltes les persones que van eixir a les portes de les seues cases, que es van apropar als carrers o a les places per on va passar esta desfilada de música i dansa. La trobada dels músics, músiques, dansadors i dansadores va tindre lloc a la plaça del Pilar.

    Allí es van donar cita els més de 100 participants, provinents de diferents colles de tota la Comunitat Valenciana, amb la representació local de la Colla de dolçainers i tabaleters A Contratemps. Així, van participar de la festa: la Colla Pastrana de Llíria, la Colla de Dolçainers i Tabaleters del Camp de Túria, La Llavor d'Almenara, la Colla Gatzara de Paterna, la Colla Los Espontáneos de Chiva, l'Escola de Tabal i Dolçaina de Puçol i les escoles de dolçainers i tabaleters de Meliana i de la Pobla de Vallbona. Junt a elles, va encapçalar el recorregut una representació de Gegants i cabuts de Benetússer que interpretaren les seues danses tradicionals. Una actuació que va rebre molta atenció per part del públic, especialment dels més menuts, que volgueren fer-se fotografies amb les figures protagonistes.

    La cercavila van travessar el municipi, fins arribar a la plaça de la Constitució, on totes i tots es van fer una fotografia de família. Després, la desfilada va tornar fins a la Replaça, on les colles participants van entrar una a una interpretant diferents peces tradicionals de les nostres terres.

    En acabar el recorregut, va tindre lloc un sopar a la Replaça, que va comptar amb la inestimable col·laboració de la Junta Local contra el Càncer.

    Per últim, totes les persones assistents van gaudir de l'actuació del grup Rascanya de música tradicional. La Replaça es va convertir en un gran escenari on el públic va ballar al ritme de la música popular valenciana interpretada per esta formació.

    La setmana que ve tindran lloc els tallers de música tradicional

    La setmana que ve, el dissabte 16 de juny, totes aquelles persones que vulguen aprendre més sobre la nostra música i les nostres danses podran participar en els tallers de música tradicional. Tindran lloc de 10 a 14 h a diferents instal·lacions municipals.

    Els tallers programats són els següents:

    - GUITARRA TRADICIONAL
    Professor: Vicent Carrasco
    Casa de la Cultura

    - GEGANTS I CABUTS
    Professor: José Caurín Noguera
    Biblioteca Municipal

    - TABAL: CORDATGE I RITMES
    Professor: Joan Mora Escrig
    Centre de Formació

    - DOLÇAINA: AFINACIÓ I ESTUDI DE COLLA
    Professor: Antonio de la Asunción
    Centre de Formació

    El preu d'estes formacions és de 15 euros per taller que caldrà abonar en efectiu el mateix dia (inclou esmorzar).

    Les inscripcions ja estan obertes i poden fer-se al correu electrònic: ac9octubre@gmail.com o al següent enllaç: https://bit.ly/2xCigcL (cal indicar el títol del taller, nom, cognoms, DNI i telèfon de contacte).

    La festa continuarà per la nit. A les 21.30 h hi haurà sopar a la plaça de la Constitució i, a les 23 h, tindrà lloc el popular sarau amb les actuacions de la Rondalla de Manises i de la Rondalla del Grup de Danses de Vilamarxant.

    Totes aquelles persones que vulguen anar al sopar han d'inscriure's al correu electrònic: ac9octubre@gmail.como a través del següent enllaç: https://bit.ly/2Jey1b6 (cal indicar l'assumpte "sopar sarau", nom, cognoms, correu i nombre d'assistents). El preu és 5 euros i inclou beguda, picadeta, dolços i mistela.

    Les Jornades estan organitzades per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilamarxant, l'Associació Cultural 9 d'Octubre, el Grup de Danses i Pastorets de Vilamarxant i la Colla A Contratemps, amb la col·laboració de la Junta Local contra el Càncer.

    Pujar