Castellano

"Creua-la!": El guanyador de la mitjana marató de l'Alcúdia es queda parat sense travessar la meta

• El corredor de la Marató del Caqui ha sorprès el públic en frenar en arribar a la cinta

La VII Mitjana Marató del Kaki Persimon del municipi valencià de L'Alcúdia ha viscut un moment sorprenent aquest diumenge.

I és que el guanyador, Luis Ángel Escriche va arribar el primer i amb avantatge a la línia de meta i, en lloc de creuar-la com tots esperaven, es va esperar quasi mig minut davant la cinta abans de passar-la.

Concretament van ser 28 segons d'infart per als allí presents, encara que el corredor es mostrava tranquil mentre consultava el seu cronòmetre.

“Però travessa la meta, creua-la!”, li cridava el locutor micròfon en mà, que incrèdul relatava en directe: “No sabem exactament per què no travessa la meta, però ací està".

Finalment, Escriche, del Club d'Atletisme Albacete, va creuar la cinta amb un temps d'1 hora 8 segons i 45 segons, amb dos minuts d'avantatge sobre el segon corredor més ràpid.

Per què es va esperar quasi mig minut? Pel que sembla, aquesta és una pràctica habitual en l'atletisme, ja que el guanyador no volia sobrepassar el rècord de la prova amb tanta diferència, per a poder tornar a batre-ho en la pròxima edició de la prova sense dificultats.

Una manera de superar el propi rècord any rere any i, a més, poder optar al premi econòmic per batre'l, de 150 euros.

Escriche va reduir el rècord de la carera en 35 segons, però podria haver-lo fet en 53 segons. Tasca pendent per a l'any que ve.