elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovades les bases que regiran les convocatòries i els criteris en processos de selecció de personal laboral i funcionarial de l'Ajuntament

Aprovades les bases que regiran les convocatòries i els criteris en processos de selecció de personal laboral i funcionarial de l'Ajuntament
    MÉS FOTOS
    Aprovades les bases que regiran les convocatòries i els criteris en processos de selecció de personal laboral i funcionarial de l'Ajuntament - (foto 2)
    Aprovades les bases que regiran les convocatòries i els criteris en processos de selecció de personal laboral i funcionarial de l'Ajuntament - (foto 3)
    Aprovades les bases que regiran les convocatòries i els criteris en processos de selecció de personal laboral i funcionarial de l'Ajuntament - (foto 4)

    En el ple ordinari celebrat ahir a l'Ajuntament de Vilamarxant es van aprovar tres punts relacionats amb la contractació de personal.

    En primer lloc, es va donar el vist i plau a l'actualització del Reglament de Funcionament de la Mesa General de Negociació dels Treballadors Públics. Segons va explicar el responsable de l'àrea de personal, Eliseo Sanz, l'objectiu d'esta mesura és que "la composició d'este òrgan siga més lògica i més àgil a l'hora de prendre decisions". Per això, es passarà dels 20 membres actuals a 6, tres representants del consistori i tres dels sindicats, a més de la secretària, que no té vot. El Reglament va rebre els vots a favor de l'equip de govern i les abstencions de Vilamarxant Junts Podrem i del Partit Popular.

    Els dos següents punts debatuts van ser el Reglament regulador de les Borses de Treball Temporal i les Bases Generals que regiran la convocatòria de proves selectives per al nomenament o contractació de personal funcionari interí o laboral.

    En els dos casos, segons explicava Eliseo Sanz, "es pretén dotar a les borses d'ocupació de coherència, eficàcia, transparència i seguretat jurídica amb uns criteris unificats i de base que seran iguals per a tots els processos, independentment de l'especialitat de cada convocatòria". El regidor també va destacar que, amb este reglament i estes bases, "es guanyarà en rapidesa a l'hora d'elaborar les convocatòries, ja que hi haurà molts aspectes que ja estaran regulats". Estos punts, segons relatava l'edil, van ser acordats per unanimitat per tots els representants en la Mesa de Negociació. Ahir, van ser aprovats amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció del Grup Municipal Popular, i el vot en contra de Vilamarxant Junts Podrem.

    Salvador Bonet, portaveu de Vilamarxant Junts Podrem, va explicar el sentit de la seua votació per dos qüestions. Segons el seu parer, els textos no compleixen els reglaments de llenguatge inclusiu i de l'ús del valencià. Eliseo Sanz va explicar que, des del consistori, estan preparant-se els textos en valencià i que es podran incorporar les consideracions que es creguen oportunes.

    D'altra banda, Bonet també va preguntar perquè en les bases no apareixen clàusules socials. Eliseo Sanz va respondre que estes qüestions hauran de fixar-se i adequar-se en les convocatòries específiques.

    Pel que fa al Partit Popular el seu portaveu, Ciro Ferrer, va fer una consideració en referència als 10 dies naturals de termini de sol·licitud que apareixen en les bases generals. Per als populars, este període hauria de ser més ampli per facilitar l'accés i la difusió de les convocatòries. El responsable de personal va destacar que els 10 dies seran iguals per a tots els processos i que la comunicació es farà sempre a través de tots els canals estipulats i en els termes acordats amb els sindicats, que consideren suficient eixe termini de 10 dies.

    També des d'ahir, la Comissió d'Igualtat de l'Ajuntament de Vilamarxant disposa d'un reglament formal de funcionament, aprovat per unanimitat. Esta comissió desenvolupa la seua tasca a l'hora de dissenyar i implementar el Pla d'Igualtat Municipal, aprovat l'any passat. Segons el regidor de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Voro Golfe "la Comissió ha d'assessorar i vetlar per aconseguir una igualtat real i efectiva entre els homes i dones de la plantilla municipal, així com ajudar perquè el personal conega millor els seus drets al respecte i que siguen transmissors d'estes pràctiques igualitàries". Està formada per quatre representants de les formacions polítiques municipals i quatre treballadors i treballadores de l'Ajuntament.

    Mesures que regularan la funció dels mitjans de comunicació municipals i la convivència entre persones i animals de companyia

    També es va aprovar, amb el vot favorable de totes les formacions polítiques, el Reglament d'Organització i Funcionament dels Mitjans de Comunicació de Titularitat Municipal. L'Ajuntament de Vilamarxant sempre ha disposat de diferents canals de comunicació amb la ciutadania però, fins ara, no hi havia uns criteris per regular el seu funcionament i vetlar pel respecte dels drets fonamentals. Estes qüestions, com explicava la regidora de Comunicació, Amparo García, "queden reflectides en este Reglament en el qual també es fixen els criteris de participació de totes les formacions polítiques que es van presentar a les passades eleccions municipals, que podran expressar les seues opinions en el Butlletí d'Informació Municipal", destacava la regidora.

    Amparo García també va explicar el següent punt, l'actualització de l'Ordenança Municipal de Tinença i Protecció d'Animals de Companyia. "L'anterior era de 1999 i calia adequar-la a la realitat actual. La Policia Local ens demandava una actualització dels fets sancionables per solucionar objectivament conflictes o possibles problemes tant d'higiene i salubritat com de respecte i bon tractament cap als animals". La ordenança va eixir endavant amb el vot favorable de l'equip de govern i de Podrem i l'abstenció del PP.

    Altres punts aprovats

    Al principi de la sessió es va aprovar la designació dels membres de la Junta de Protecció del Paratge Natural Municipal de "Les Rodanes". D'esta forma, se suma oficialment a la junta el regidor de Medi Ambient, Manolo Bernad, que serà qui ostente la presidència. Els representants designats per l'Ajuntament són l'arquitecte municipal, actualment Ignacio Docavo; el cap de la Policia Local, J. M. Peña; i el director conservador del Paratge Natural, Salvador Villalba. Com a representant dels propietaris i propietàries dels terrenys, queda designat el president del Consell Agrari Municipal, actualment, Eliseo Sanz.
    El punt va eixir endavant amb els vots a favor de l'equip de govern i de Vilamarxant Junts Podrem i el vot en contra del Partit Popular.

    Un altre punt tractat i aprovat, amb els vots a favor de l'equip de govern i de Podrem, va ser la resolució del contracte de gestió del bar de l'Àrea Recreativa de la Pedrera del Rei. L'adjudicatari va deixar de donar servei en 2016. Amb esta aprovació, es pot demanar a Conselleria traure de nou el procés d'adjudicació. La intenció de l'equip de govern és que el bar torne a donar servei enguany.

    La resolució s'ha formalitzat de mutu acord amb l'anterior adjudicatari que haurà de pagar 4.474 euros pel subministrament elèctric i 44 euros en concepte de cànon. El portaveu de Vilamarxant Junts Podrem, Salvador Bonet, va demanar major control sobre els serveis municipals licitats perquè no es produïsquen impagaments com estos. Mentre que el portaveu del Partit Popular, Ciro Ferrer, va preguntar per la demora a l'hora de solucionar els problemes de les adjudicacions d'este bar i de l'alberg de les Rodanes; també va fer referència al funcionament de la Caseta de Fusta.

    L'alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos va explicar que, des d'ara, tots els rebuts de les licitacions seran domiciliats i que tant este servei com el de l'Alberg estan pendents de traure de nou les licitacions per posar-los en marxa quan abans millor. Pel que fa a la Caseta de Fusta, l'alcalde va destacar que està en funcionament tots els dies i a disposició de la Generalitat, per a ús municipal i de les entitats que ho sol·liciten.

    Mocions del Partit Popular

    El Grup Municipal Popular va presentar dos mocions. En la primera, es va demanar la derogació de l'article 12 de la llei autonòmica d'acompanyament que regula els festejos taurins i en el qual s'estipula la presència d'un segon metge. Per al PP de Vilamarxant, segons explicava Ciro Ferrer, "si s'aplicara este article, els festejos taurins serien econòmicament inviables. Tot el que siga millorar la seguretat de qualsevol esdeveniment és benvingut, però considerem que la cobertura sanitària amb les exigències actuals està assegurada".

    Vicky Sanchis, en representació dels dos regidors no adscrits i com a regidora de Festes i Tradicions, va explicar "que des de l'inici de la legislatura s'han incrementat les mesures de seguretat a Vilamarxant". La regidora també explicava que "hem decidit abstindré-nos perquè no és una decisió de l'àmbit local i no hem participat en la seua redacció". També va voler remarcar que "es demanden finalment un o dos metges, esta decisió no restarà presència de festejos taurins en les festes del poble".

    Salvador Bonet va destacar que, per damunt de qualsevol sobrecost, està la seguretat de les persones en este tipus d'esdeveniments.

    Jesús Montesinos, en representació del PSPV-PSOE, explicava que "es tracta d'una decisió que ha de prendre's a les Corts, tot i que tenim constància que PSPV i Compromís han presentat una moratòria de dos anys per donar temps i madurar la norma". "Pensem que en qualsevol acte de bous al carrer cal sempre assegurar el respecte als animals i la seguretat dels participants; per això, si així ho marcara la llei, assumiríem el cost d'un segon metge".

    Des de Compromís, Voro Golfe, va destacar que "es tracta d'un tema sanitari, no d'un debat sobre la celebració dels festejos taurins; i esta decisió ha de gestionar-se a nivell autonòmic".

    Finalment, la moció no va ser aprovada. Va comptar amb els vots a favor del PP, l'abstenció dels dos regidors no adscrits i els vots en contra del PSPV-PSOE, Compromís i Podrem.

    L'altra moció presentada pel Grup Municipal Popular va ser una proposta per defensar la presó permanent revisable, aprovada en març de 2015. El Tribunal Constitucional va admetre en a tràmit en 2016 un recurs per a la seua derogació i, en estos moments, està estudiant-lo.

    La moció va ser rebutjada amb els vots en contra del PSPV, Compromís i Podrem, l'abstenció dels regidors no adscrits i els vots a favor del Partit Popular.

     

    Pujar