elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 1.000 falleres i fallers donen la benvinguda a la festa des de la plaça Constitució d'Alberic

Més de 1.000 falleres i fallers donen la benvinguda a la festa des de la plaça Constitució d'Alberic
    MÉS FOTOS
    Més de 1.000 falleres i fallers donen la benvinguda a la festa des de la plaça Constitució d'Alberic - (foto 2)

    Alberic ha donat inici este cap de setmana al calendari faller del 2024. Els actes van començar el dissabte 2 de març amb la ja tradicional Cavalcada de Disfresses, on les diferents falles del municipi es van vestir de personatges com pirates, dàlmates, dimonis o egipcis, entre altres, per a advertir que les Falles ja han arribat.

    Tot i que les activitats que conformen el calendari faller alberiqueny estaven previstes per a iniciar-se l'últim cap de setmana de febrer, el diumenge 25, amb la Crida, esta es va veure ajornada com a mostra de respecte i reconeixement a les víctimes de l'incendi del barri de Campanar de València. Així, a poques hores d''haver-se celebrat la Cavalcada de Disfresses, falleres i fallers d'Alberic tornaven a fer-se els amos dels carrers per a donar inici, de manera oficial, a les Falles del 2024.

    Després de recórrer en cercavila gran part del poble, les diferents comissions falleres anaven arribant a la plaça de la Constitució. La Falla Verge de l'Assumpció, la Falla El Fallo, la Falla Lo Millor, la Falla l'Amistat, la Falla El Corral i la Comissió Local Fallera anaven agafant lloc davant la façana de l'Ajuntament per a rebre en la plaça a la Fallera Major d'Alberic, Desiree Canut i Garcia, i a la seua Cort d'Honor: Maria Talens i Pons, Mª Angeles Estarlich i Puig i Alba Sotos i Heredia.

    Seguidament a la projecció sobre la façana de l'Ajuntament, i tot seguit als parlaments de les i els representants de les sis falles d'Alberic, l'Alcalde del municipi, Toño Carratalà, aprofitava el seu torn de paraula des del balcó consistorial per a destacar la solidaritat i la germanor que desperten les Falles. "L'any passat, una de les nostres falles es va quedar sense monument faller just abans de la Plantà, i en eixe moment totes les falleres i tots els fallers del poble es van bolcar perquè ningú es quedara sense falla. Això són les Falles, solidaritat i germanor, i enguany ho heu tornat a demostrar estant al costat dels familiars d'un faller exemplar com José, que desgraciadament ens ha deixat recentment. Falleres i fallers, el poble és vostre, eixiu al carrer i contagieu-nos la vostra alegria i les vostres ganes de fer festa!".

    Els actes fallers continuaran este cap de setmana amb el cant de les Albaes als representants de les sis falles, les quals tindran lloc el divendres 8 de març, a partir de les 21:00 hores, amb eixida des de la plaça de la Constitució. Dissabte dia 9 serà el torn de la pólvora amb la macrodespertà, a les 08:00 hores.

    Pujar