elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

10 propòsits laborals que molts inclouen entre els desitjos per al nou any

10 propòsits laborals que molts inclouen entre els desitjos per al nou any
  • Guanyar més diners, ser més productiu, reduir l'estrès, aprendre anglès o formar-se en noves àrees són alguns dels objectius que es plantegen els espanyols a la recerca per millorar en l'àmbit laboral de cara al nou any

La recta final de l'any és, per excel·lència, un moment de reflexió i balanç. Desembre es converteix en el mes de les reunions familiars, celebracions nadalenques i eternes llistes de propòsits amb coses que es volen millorar, objectius que no es van complir l'any anterior i que se'ls donen una oportunitat. És per això que no és estrany que entre els més comuns com deixar de fumar, millorar la relació amb el cunyat, començar a cuidar la dieta o apuntar-se al gimnàs, es colin nous propòsits laborals per posar en pràctica durant els propers 12 anys. mesos.

Ironhack ha elaborat una llista que reuneix els 10 propòsits laborals més comuns que preocupen els espanyols en la cerca per millorar en l'àmbit laboral:

1. Millora salarial. És més comú del que imaginem la por a enfrontar-nos al moment de demanar un augment de sou als superiors, encara que creguem que s'ho mereixem. És per això que, el 45% dels treballadors troba la pujada de sou com un punt a favor per canviar de feina. Primer propòsit? Perdre la por.

2. Ser més productiu. Millorar la productivitat és un element clau perquè tant l'empresa com el treballador es trobin en sintonia. Gairebé 5 de cada 10 treballadors afirma que no és productiu a causa de l'augment de la càrrega laboral i el 67%, d'acord amb Factorial, declara que això està relacionat amb l'impacte psicològic de la crisi sanitària. Propòsit dos: toca treballar en un mateix.

3. No renunciar al teletreball. Encara que no tots els treballs es poden fer en remot, a Espanya hem comprovat durant l'últim any que aquesta flexibilitat espacial ha millorat, en gran mesura, la qualitat de vida dels empleats. Un estudi revela que el 51% de la població prefereix el teletreball, enfront del 25% que prefereix un sistema presencial. Número tres: apostar per la flexibilitat.

4. Treball sí, però sense renunciar a la vida personal. Recollit a l'article 34 de l'Estatut General dels Treballadors, l'empleat té el dret d'adaptar la durada i la distribució de la seva jornada per fer efectiva la conciliació en els termes que s'estableixin en la negociació col·lectiva o en l'acord amb l'empresari. Tot i això, només el 68% dels treballadors poden modificar la seva jornada per poder fer possible la conciliació, segons dades de Randstad, darrere d'altres països europeus. Propòsit quart: gaudir de la meva família.

5. Reduir l'estrès. L'estrès és un mal habitual a l'entorn laboral i la segona causa de baixa laboral a la Unió Europea. De fet, un 28% dels treballadors europeus tenen algun tipus d'estrès laboral. El més preocupant ho revelen les dades d'una enquesta recent de la UAB i CCOO, que afirmen que el 24% dels treballadors consumeixen algun tipus de sedant de manera regular. Propòsit número cinc: respirar, inspirar i aprendre a relaxar-se.

6. Formar-se a noves àrees. Enrere va quedar deixar d'estudiar en començar a treballar. Cada vegada són més persones les que aposten per continuar formant-se de manera continuada. En els darrers anys les persones que fan algun tipus de curs formatiu s'han gairebé duplicat, passant dels 2,4 milions als 4,6 milions; sent entre els més grans de 55 anys on més ha augmentat, arribant a un creixement d'un 344%. Propòsit sis: aprendre cada dia una cosa nova.

7. Aprendre un idioma. Espanya es troba en la posició número 33 de països europeus que parlen anglès i es tracta d'una tendència a la baixa des del 2014. Una dada preocupant ja que el Top10 de la llista la integren majoritàriament països europeus. L'anglès ha esdevingut un requisit laboral bàsic ja que augmenta un 30% la possibilitat de trobar feina i un 50% quan es parla de llocs directius, d'acord amb l'informe. Número 7? I speak English.

8. Salut financera. Gestionar els diners no és una tasca fàcil i més quan els preus no deixen de pujar. Dades del BBVA mostren que gairebé 7 de cada 10 espanyols vol millorar la gestió de la seva economia i, segons l'Informe Europeu de Pagaments de Consumidors, un 46% vol augmentar els estalvis per si sorgeixen imprevistos o s'agreuja la crisi econòmica. Propòsit vuit: controlar despeses innecessàries i pensar en el futur.

9. Actualitzar el CV. Quedar-se estancat mai no és una opció, per la qual cosa és important no acomodar-se, explorar i estar preparat per a nous reptes. Un mal currículum pot tancar infinitat de portes, no pas per manca de formació, sinó perquè no està ben elaborat. Moltes empreses utilitzen sistemes d'intel·ligència artificial en el procés de selecció i arriben a descartar el 90% de sol·licituds per manca de paraules clau, descripcions precises o informació detallada. Nou: estar al dia i també el nostre CV.

10. Explorar noves opcions. Tot i que 1 de cada 2 espanyols està content amb el seu lloc de treball, l'Índex de Tendències Laborals indica que al voltant de 30.000 persones es planteja buscar una altra empresa i el 30% està pensant fer un canvi a la seua carrera.

Pujar