elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs proposa un pla de retenció i atracció del talent sanitari davant el dèficit de professionals

Cs proposa un pla de retenció i atracció del talent sanitari davant el dèficit de professionals
  • El diputat, Fernando Llopis, mostra el seu suport als metges i infermers valencians davant la “situació desbocada que viu la sanitat”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat un pla per a “retindre i atraure el talent sanitari davant el dèficit de professionals que hi ha en la sanitat valenciana”. El portaveu de Sanitat de Cs en el parlament valencià, Fernando Llopis, ha presentat una moció en la qual ha denunciat que “4 de cada 10 metges es van de la Comunitat Valenciana en acabar el MIR degut, principalment, a les males condicions laborals que se'ls ofereix”.

En aquest sentit, Llopis ha mostrat el seu suport als metges i infermers davant la “situació desbocada que viu la sanitat pública a la Comunitat Valenciana i en la resta d'Espanya”. Així mateix, el parlamentari ha apuntat que una de les causes que obliga als sanitaris abandonar el territori valencià són “els contractes porqueria”. A més, ha lamentat que, en molts casos, a causa de la incompetent gestió de recursos humans de la Conselleria de Sanitat, se'ls ofereix un contracte massa tard, quan ja han acabat la seua especialitat i han buscat un altre destí”.

Cs ha plantejat la possibilitat de que “els professionals sanitaris puguen dedicar fins a un 25% de la seua jornada a investigació i a formació, així com realitzar labors de promoció en les universitats”. D'altra banda, s'ha instat el Govern d'Espanya a “augmentar les places MIR i EIR que s'ofereixen en la Comunitat Valenciana”, i s'ha sol·licitat “incrementar la inversió en equipament sanitari capdavanter”.

“Però no sols es tracta d'aconseguir que més professionals sanitaris treballen en la Comunitat, sinó de garantir que totes les àrees de salut estiguen adequadament dotades, per això és important estudiar quines especialitats es quedaran més mancades en el futur per a reforçar-les”, ha assenyalat el parlamentari. En aquesta línia, Llopis ha denunciat que “es continuen posant traves per als professionals que volen vindre a treballar a aquesta comunitat, ja que a més de l'infern fiscal se'ls exigeix un requisit lingüístic que allunya als sanitaris de la resta d'Espanya, i ha advocat per eliminar-lo quan no siga estrictament necessari per al treball a exercir”.

Pujar