elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els promotors de festivals clamen contra les restriccions que impedeixen els esdeveniments massius

Els promotors de festivals clamen contra les restriccions que impedeixen els esdeveniments massius
  • L'Associació de Promotors de Grans Festivals de Música de la Comunitat Valenciana assenyalen el greuge comparatiu amb països europeus on ja s'estan celebrant festivals

El sector dels festivals de música porten més d'any i mig suportant les conseqüències d'una crisi sanitària que els ha deixat sense activitat durant un llarg període de temps. Des de l'Associació de Promotors de Grans Festivals de Música de la Comunitat Valenciana asseguren que “el sector de la música en directe no aguanta més”.

Només en 2020 la música va tindre pèrdues directes i indirectes que superen els 7.000 milions d'euros amb més de 25.000 concerts cancel·lats a Espanya.

“Després d'una crisi sanitària sense precedents, el sector de la música va poder reprendre la seua activitat al juny de 2020 seguint totes les mesures de distància i de seguretat requerides.”, no obstant això, "a pesar que l'aforament permés era irrisori, es va decidir tornar a l'activitat per a pal·liar un sector afonat i amb milers de famílies patint”.

Per a l'entitat el sector de la música “ha sigut un dels més castigats per la pandèmia” i senten que el seu sector, que genera milers de llocs de treball i milions d'euros d'impacte econòmic, està sent “maltractat, oblidat i ignorat” pel Govern. 

En el cas d'aquest sector, plou sobre mullat i és que encara que els numere han millorat lleument, asseguren que “les xifres continuen sent desastroses, amb centenars d'empreses que han hagut de tirar el tancament per la inacció i falta de solucions per part de l'administració pública”.

Des que va començar la pandèmia, “ens demanaven calma” i que “calia esperar que la majoria de la població estiguera vacunada”. Des de l'Associació de Promotors de Grans Festivals de Música de la Comunitat asseguren que van haver de "suportar mesures abusives, incoherents en molts casos, canviants cada dues setmanes i treballar amb una incertesa desoladora”. 

I encara que esperaven que tot això canviaria amb la vacunació, “el Govern continua menyspreant al sector de la música mantenint restriccions abusives que impedeixen la celebració d'esdeveniments musicals en condicions normals, tal com sí que està ocorrent en altres països d'Europa” com Anglaterra, França o Àustria on ja celebren esdeveniments, concerts i festivals massius en els quals el públic presenta el certificat covid de la UE per a poder accedir.

No obstant això, denuncien que a Espanya “el Govern segueix sense actuar i sense pronunciar-se sobre aquest tema”, mentre els mitjans de transport van plens, es produeixen aglomeracions en parcs, terrasses, platges i fins i tot s'han celebrat festes taurines o les falles amb milers de persones gaudint als carrers, apunten des del sector.

Tot això, mentre la música “continua patint un greuge comparatiu” en un sector que ha sigut exemplar amb les mesures anticovid amb zero casos de coronavirus, fins i tot en plena cinquena ona.

MÉS FOTOS
Els promotors de festivals clamen contra les restriccions que impedeixen els esdeveniments massius - (foto 2)
Els promotors de festivals clamen contra les restriccions que impedeixen els esdeveniments massius - (foto 3)
Els promotors de festivals clamen contra les restriccions que impedeixen els esdeveniments massius - (foto 4)
Els promotors de festivals clamen contra les restriccions que impedeixen els esdeveniments massius - (foto 5)
Pujar