elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una professora i un guàrdia civil parteixen de Borriana per a donar la volta al món a vela

Una professora i un guàrdia civil parteixen de Borriana per a donar la volta al món a vela
  • La parella ha deixat els seus treballs de costat cercant una nova vida amb aquesta aventura

El port de Borriana serà el punt d'inici de l'aventura transoceànica d'una parella que ha decidit donar un colp de timó a les seues vides.

Es tracta de Clara i Miguel, una professora de Vilafranca i guàrdia civil de Morella que han decidit deixar els seus treballs amb una excedència per a viatjar per tot el món.

No ho faran sols, ja que estaran acompanyats del seu gat de carrer Nico, amb el qual partiran aquest estiu del port esportiu de Borriana Nova per a donar la volta al món en solitari recorrent els cinc oceans.


I és que aquesta parella jovençana ha decidit fer el salt gastant tots els seus estalvis a comprar un veler que han reparat i lloc a punt ells mateixos i al qual han anomenat La Somnàmbula, amb amarrament en la capital de la Plana Baixa.

“Arran de la pandèmia repensem la nostra vida i decidim comprar-nos un vaixell en lloc d'una casa”, explica la parella, que no li va revelar els seus plans a la seua família fins que ja ho tenien tot en marxa. “La meua mare em va dir que estàvem bojos i que jo no m'anava d'ací”, explica Clara entre riures.

“Volem viure la vida, perquè el temps passa i sempre es deixen els plans per a la jubilació per falta de temps”, explica la parella, que recorda que tot va començar quan Miguel es va plantejar canviar de lloc dins de la Benemèrita, per la qual cosa va decidir traure's el curs de patró de vaixell, la qual cosa va fer que els entrara ‘el cuquet’ per aquesta aventura que els portarà a donar la volta al món emulant a Magallanes.


Atacs d'orques, pirates i la soledat de l'oceà

La Somnàmbula “serà la nostra casa a partir d'ara”, explica la parella, que recalca que en el seu viatge dependran “l'u de l'altre” a la meitat de l'oceà, on es trobaran hauran de fer front a tota mena de perills en un mitjà molt hostil on mana la naturalesa i la meteorologia.

De fet, un dels primers problemes que es trobaran i que ocupa les seues ments és el dels recents atacs d'orques a velers en l'estret de Gibraltar, on han trencat nombrosos timons i han bolcat naus.

La parella reconeix que té “poca experiència en el món de la navegació, però moltes ganes d'aprendre i de conèixer noves cultures”.

Fins ara, el seu viatge més llunyà ha sigut fins a les Balears, on han fet els seus primers primers passos en la navegació, encara que també han recorregut la costa valenciana. Per això, abans d'arrancar la gran travessia transoceànica es prepararan en una ruta per tot el Mediterrani.

Així, partiran de Borriana aquest estiu en direcció a les illes gregues, a l'altre extrem de la mar, visitant Còrsega i Sicília i desfent el camí per zones com l'africana Lampedusa o el litoral de Tunísia, fins a arribar a Gibraltar, quan entraran en les aigües de l'oceà.

Una vegada a l'Atlàntic eixiran de Gran Canària i Cap Verd, on esperaran a llançar-se cap a Amèrica al novembre, “quan creua tothom pels vents allise-us favorables”, amb l'ajuda dels quals esperen arribar al Carib, per a després visitar la costa americana i creuar el canal de Panamà per a tocar el Pacífic i les seues paradisíaques illes, en direcció a Papua Nova Guinea.

Una vegada allí es planteja un altre dels grans perills del viatge, com és el dels pirates. I és que el camí més curt per a tornar a Borriana seria creuar el canal de Suez, però navegar amb un xicotet veler per la banya d'Àfrica pot ser un problema en unes mars preses per la pirateria. Per això, planten envoltar Àfrica pel cap de Bona Esperanza i retornar a Europa passant pel Brasil.

Un trajecte que ocuparà diversos mesos de les seues vides i en el qual hauran de racionar queviures i aigua dolça, afinar les seues habilitats de pesca i cuidar la convivència, ja que passaran setmanes senceres sense més companyia que la de la pròpia parella, que narrarà les seues històries en el seu compte d'Instagram sailing_lasonambula.

Així, Clara, natural de Landete (Conca) i Miguel, jaenès de naixement, emprendran aquesta aventura des de la costa castellonenca fins als confins del món.

Pujar