elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP reclama anticipar la PAC per a donar oxigen a agricultors, ramaders i pescadors de la Comunitat Valenciana

El PP reclama anticipar la PAC per a donar oxigen a agricultors, ramaders i pescadors de la Comunitat Valenciana
  • Demanen que s'actue ja sense esperar al Consell de Ministres del dimarts 29

El Partit Popular de Castelló ha elevat al Congrés dels Diputats el seu defensa de l'agricultura, la ramaderia i la pesca amenaçades per l'increment dels costos energètics i el tall de subministraments de matèries primeres a conseqüència de la guerra de Rússia contra Ucraïna. Ho ha fet a través del diputat per Castelló en la Cambra Baixa, Óscar Clavell, qui exigeix la protecció de “els pilars bàsics de l'economia de la província de Castelló que no sols són sinònim de riquesa i qualitat, emblema del territori, sinó que la seua activitat és garantia d'ingressos per a milers de famílies que viuen directament d'ells”.

Des del PPCS, ha explicat Clavell, “ens trobem en una situació límit que exigeix un Govern d'Espanya responsable, àgil i diligent en la presa de decisions perquè dia que passa sense actuar és un dia sense jornal per a milers de ciutadans”. I és per això que “no podem fiar-ho tot al Consell de Ministres del dimarts 29 de març. Cal actuar ja”. I per a fer-ho, des del PPCS reclamem “com a opció més immediata ampliar la bestreta de les ajudes de la PAC (Política Agrària Comuna) a un 70% enfront del 50% previst”. Amb aquest increment en les subvencions “aconseguiríem alleujar, encara que siga temporalment, aquestes tensions derivades de l'increment dels costos de producció del sector”.

La Proposició No de Llei (PNL) que eleva el PP al Congrés contempla, així mateix, una bateria de mesures a curt, mitjà i llarg termini que es vertebra amb un pla de xoc que, a més d'anticipar els pagaments de la PAC, reclama una rebaixa fiscal extraordinària “enfront de l'infern fiscal de Sánchez”, així com un fons d'emergència dotat amb 5.000 milions. “Tot això tenint en compte la necessària implementació de mesures de contingència i una modificació estructural de la política europea i nacional que prioritze tant la producció com la suficiència d'aliments al territori”. I a tot això cal sumar la urgència d'explorar “nous mercats tant d'exportació com d'importació”, ja que la guerra a Ucraïna exigeix “activar totes les opcions viables”.

Pujar