elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El fòrum Innotransfer arriba a la Universitat Jaume I per a abordar els reptes de l'Hàbitat Sostenible

El fòrum Innotransfer arriba a la Universitat Jaume I per a abordar els reptes de l'Hàbitat Sostenible
  • El pròxim 10 de novembre tindrà lloc el webinar Innotransfer sobre Hàbitat Sostenible, coordinat per Espaitec i promogut per la Xarxa de Parcs de la Comunitat Valenciana (RepCV)

Innotransfer és una iniciativa multisectorial d'innovació oberta i gestió col·lectiva que té com a fi promoure la transferència de coneixement i tecnologia desenvolupada pels parcs de la Comunitat Valenciana a l'ecosistema empresarial del territori en sectors econòmics clau per a nostra com l'Automoció i Mobilitat Sostenible, Agroalimentació, Hàbitat Sostenible, Salut i Tecnologies Habilitadores.

Amb aquest objectiu, Innotransfer Hàbitat Sostenible, coordinat per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, cerca posar en contacte grups d'I+D i empreses del sector per a dur a terme projectes col·laboratius que tinguen cabuda en l'ampli ventall de la construcció i la sostenibilitat.

L'acció va més enllà d'una visió general sobre els materials utilitzats en la construcció o l'eficiència energètica si no que pretén abordar a més la sostenibilitat durant la fabricació dels mateixos materials, així com la inclusió d'altres elements intrínsecs a l'interior de qualsevol habitatge o edificació com són el mobiliari, els tèxtils o la mateixa il·luminació. Elements, que a més d'estar elaborats amb materials sostenibles, juguen un important paper en la vida dels usuaris i que es fan cada vegada més visibles a través de la Filosofia WELL contribuint al benestar dels usuaris i incidint en el canvi climàtic i en el planeta.

El webinar Innotransfer Hàbitat Sostenible es realitzarà el dimarts 10 de novembre, on s'abordaran els principals reptes i oportunitats a curt, mitjà i llarg termini en el sector de la construcció i hàbitat sostenible prestant especial atenció a les conclusions del Comité Estratègic d'Innovació Especialitzat en Hàbitat Sostenible de l'Agència Valenciana de la Innovació. Es pot realitzar la inscripció a través https://innotransfer.org/

El webinar, que servirà com a jornada de dinamització i reflexió, analitzarà el futur de les ciutats resilients al canvi climàtic i l'hàbitat sostenible entenent tots dos conceptes com un procés d'economia circular de valor afegit. Un procés que comença amb una producció sostenible en el qual es busca reduir l'emissió de CO2 o reutilitzar materials i acaba amb el disseny i construcció d'hàbitats que, més enllà de ser eficients energèticament, busquen millorar la qualitat de vida i confort dels seus usuaris a través de l'arquitectura participativa.

Per a abordar l'àmplia temàtica que comprèn l'hàbitat sostenible, participaran empreses rellevants del sector com Cemex, Grup Gimeno o Grup Keraben, l'Institut Tecnològic de la Ceràmica (ITC), Isabel Rodríguez-Maribona, directora de Tecnologia i Divisió de Building Technologies en Tecnalia i vicepresidenta ECTP Presidium, al costat de les arquitectes Irene Reig i Blanca Pedrola que reflexionaran sobre arquitectura participativa i sostenible.

Després de la jornada, de l'11 de novembre al 4 de desembre, s'obrirà un període de generació i foment del diàleg entre investigació i empresa que es divideix en dues fases. La primera consistirà en la recopilació d'«Expressions d'Interés» (EOI) d'empreses i investigadors. Les empreses de la Comunitat Valenciana podran plantejar els reptes concrets als quals s'enfronten en l'àmbit de l'«hàbitat sostenible». Per part seua, els investigadors podran aportar solucions als problemes i necessitats en aquest àmbit.

Seguidament es durà a terme un procés de matchmaking entre empreses i investigadors i es concretaran reunions bilaterals «One to One» per a fomentar l'elaboració de projectes col·laboratius que puguen accedir a diferents vies de finançament. En aquest procés actuaran com a gestors del networking les cinc universitats públiques de la CV, parcs científics, instituts tecnològics de REDIT, empreses, associacions empresarials i entitats dinamitzadores de l'ecosistema de startups.

Pujar