elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espaitec celebra la «IV Trobada Managers Innotransfer» amb l'objectiu d'incentivar la innovació empresarial

Espaitec celebra la «IV Trobada Managers Innotransfer» amb l'objectiu d'incentivar la innovació empresarial
    MÉS FOTOS
    Espaitec celebra la «IV Trobada Managers Innotransfer» amb l'objectiu d'incentivar la innovació empresarial - (foto 2)
    Espaitec celebra la «IV Trobada Managers Innotransfer» amb l'objectiu d'incentivar la innovació empresarial - (foto 3)

    Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, ha acollit la quarta jornada networking de managers Innotransfer, amb la participació del vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, i l'assistència de més 30 managers Innotransfer amb l'objectiu de fomentar la innovació empresarial en l'àmbit autonòmic.

    En la inauguració han participat el vicerector d'Investigació i Transferència de la Universitat Jaume I, Jesús Lancis, el vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), Andrés García Reche, i el president de la Xarxa de Parcs Científics Valencians (rePCV), David Cabedo.

    Després de la inauguració, els managers Innotransfer han visitat l'empresa d'Espaitec, Loopers, firma d'enginyeria de màrqueting emocional, juntament amb l'Ébrickhouse, la casa solar i sostenible de la Universitat Jaume I, i el FabLab d'UJI.>LAB, el laboratori de prototipatge de la universitat pública de Castelló. Després d'aquestes visites, ha començat la jornada de treball presencial amb la finalitat de coordinar les futures accions R+D+i orientades a l'estímul dels diferents sectors empresarials valencians.

    Sessió networking managers Innotransfer

    En la sessió de treball s'han presentat els resultats dels 16 esdeveniments realitzats per Innotransfer des d'abril de 2021 amb més de 800 participants fins avui. Després de la presentació, el gerent de la Fundació General de la Universitat Jaume I i director d'Espaitec, Juan Antonio Bertolín, ha exposat una metodologia basada en els Innovation Camps proposats des de la Comissió Europea, que implica un procés d'innovació cocreatiu i liderat per totes les parts interessades. Tot gira entorn de reunions dinàmiques, en ecosistemes d'innovació en xarxa, globals i de col·laboració múltiple, amb un treball de camp posat en pràctica, en els quals el procés de treball es crea a partir d'un roadmap gràfic: conéixer les necessitats concretes, explorar les oportunitats possibles, generar i combinar idees hipotètiques, crear prototips inicials per a provar-los, i pensar a llarg termini (explorar–experimentar– prototipar–descobrir-aprendre–analitzar).

    Innotransfer

    Innotransfer és una iniciativa multisectorial d'innovació oberta i gestió col·lectiva que té com a finalitat promoure la transferència de coneixement i tecnologia, desenvolupada pels parcs científics i tecnològics de la Comunitat Valenciana, a l'ecosistema empresarial del nostre territori en sectors econòmics clau com ara Hàbitat Sostenible, Agroalimentació, Mobilitat Sostenible i Automoció, Tecnologies Habilitadores, Salut, Infraestructures i Turisme Intel·ligent.

    Les principals associacions empresarials, les universitats públiques valencianes i la Xarxa d'Instituts Tecnològics REDIT participen en el fòrum Innotransfer, el qual és finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Aquesta iniciativa aposta per fomentar el diàleg entre investigadors i empreses de la Comunitat Valenciana a través de l'acció catalitzadora de les estructures intermèdies de l'ecosistema públic-privat d'investigació i de l'ecosistema empresarial valencià.

    Pujar