elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

86.000 jubilats i pensionistes de la província de Castelló veuran créixer la seua pensió de forma addicional

86.000 jubilats i pensionistes de la província de Castelló veuran créixer la seua pensió de forma addicional

    Més de 86.000 jubilats i pensionistes de la província de Castelló es veuran beneficiats amb l'augment de les pensions anunciat pel Govern d'Espanya per als Pressupostos Generals de l'Estat de 2018.

    El president del Partit Popular de la província de Castelló, Miguel Barrachina, ha assegurat que “qui crea ocupació puja pensions. Per açò, 86.000 jubilats i pensionistes castellonencs veuran créixer addicionalment entre un 1% i un 4% més les seues pensions”. “La creació de 2.200.000 ocupacions a Espanya permet salvar les pensions i augmentar-les, quan en països de l'entorn s'han reduït un 40%”.

    Cal assenyalar, que el govern del Partit Popular ha aprovat incrementar les pensions mínimes i no contributives un 3%, les pensions de viduïtat un 3,85%, les pensions de fins a 700 euros augmentaran un 1,5% i les de 700 a 860 euros s'incrementarien un 1%.

    Barrachina ha recordat que fins a la congelació de les pensions que el PSOE va aprovar en 2010, a Espanya regia una llei de 1997 de l'etapa de govern del Partit Popular, que establia l'obligatorietat de revaloritzar les pensions segons l'IPC.

    “Després de congelar el PSOE les pensions, en 2012 el primer govern de Mariano Rajoy va establir vincular el creixement de les pensions al creixement de l'economia del país, amb un mínim del 0,25%”, ha continuat el president provincial.

    Barrachina ha assenyalat que “a més de l'increment addicional proposat ara pel Govern d'Espanya, cal sumar que en 2015 el Partit Popular va crear un complement de maternitat que beneficia a 6.000 mares jubilades de la província de Castelló que veuen augmentar la seua pensió entre un 5% i un 15% en funció del nombre de fills".

    El president del PPCS ha apuntat que "els pressupostos de Mariano Rajoy, beneficiaran especialment a la província de Castelló que té unes pensions més baixes que la mitjana nacional. Pel component agrícola i autònom del nostre territori, les pensions són un 10% més baixes que la mitjana nacional”.

    Pujar