elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els parcs temàtics de la C. Valenciana es consoliden com a atractiu turístic: augmenten un 44% les seues reserves en línia

Els parcs temàtics de la C. Valenciana es consoliden com a atractiu turístic: augmenten un 44% les seues reserves en línia
  • La major venda d'entrades en línia es concentra als parcs temàtics amb un 45%, seguit dels zoològics, amb un 44% i els parcs aquàtics, amb un 13%

Les reserves en línia dels parcs temàtics de la Comunitat Valenciana augmenten un 44% durant la campanya estival respecte al mateix període de 2019 i es consoliden com un atractiu turístic rellevant dins de l'oferta d'oci. Així ho confirmen les dades registrades des del 21 de juny al 23 de setembre d'enguany facilitats pel turoperador Tixalia i la plataforma de programari i distribució Experticket, integrades en el Clúster d'Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana (Adestic).

De fet, segons les dades recopilades per totes dues empreses del Clúster, aquest sector espera tancar l'exercici 2022 amb un increment de vendes en línia en la Comunitat del 38% respecte al de 2019, tenint en compte que el tancament de 2021 ja va ser superior al de l'any prepandèmia, amb un increment del 35% de les vendes. Un augment del canal de vendes digital que situa als parcs al capdavant de la innovació tecnològica i de l'eina del ticketing que reforça la seua recuperació econòmica

Un altre dels indicadors rellevants és la detecció de nous hàbits de consum en relació amb la compra de productes turístics, ja que la venda en línia de tiquets en parcs ha passat de suposar de mitjana un 30% en 2018 a un 85% en 2022 a conseqüència de l'impuls de la digitalització durant la crisi del COVID.

A més, també s'ha detectat un canvi important en el temps d'antelació de la compra d'entrades en línia, ja que la mitjana de dies ha passat dels 12,5 de 2019 als 17.91. Així mateix, també hi ha hagut un increment del 16% en el valor mitjà del tiquet de compra, ja que, si en 2019 se situava en els 85,12 euros, en 2022 se situa en els 90,74 euros.

Per tipologia dels parcs, la major venda d'entrades en línia es concentra als parcs temàtics pròpiament dits, amb un 45%, seguit dels de naturalesa i zoològics, amb un 44%, els parcs aquàtics, amb un 13%, i la resta, amb un 8%.

Les reserves en línia han permés anticipar la recuperació de les empreses turístiques

Per a Adestic, aquestes dades posen de manifest el creixement del ticketing i de la venda en línia dels diferents productes turístics i la importància que té la innovació tecnològica i el procés de digitalització en el sector turístic, el principal objectiu de la constitució del Clúster d'Empreses Innovadores per al Turisme de la Comunitat Valenciana.

El seu creixement durant la pandèmia, associat a la necessitat de planificar els fluxos de públic i reservar les places amb antelació, tenint en compte les restriccions d'aforament a les quals estaven sotmesos els establiments públics, ha permés impulsar i accelerar la desescalada de molts sectors de l'activitat turística.

Al mateix temps, des de Adestic remarquen que el ticketing ha permés planificar l'activitat de les empreses, ajustant la necessitat de mà d'obra, la producció i funcionament de les instal·lacions i programació de les empreses turístiques, fins i tot anticipant els recursos financers potenciant la rendibilitat. A nivell de l'experiència del consumidor la venda anticipada evita les cues, genera nous productes com el fast pass.

Pujar