elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nova edició del prestigiós Premi d'Investigació Puig Llorença de Benitatxell

Nova edició del prestigiós Premi d'Investigació Puig Llorença de Benitatxell
  • Este premi pretén millorar i afavorir el coneixement del municipi, incentivar la difusió de la cultura i ampliar la historiografia local

  • El certamen es va recuperar en 2020 després de 12 anys i va donar com a resultat un important estudi sobre el jaciment arqueològic de la Cova de les Bruixes

MÉS FOTOS
Nova edició del prestigiós Premi d'Investigació Puig Llorença de Benitatxell - (foto 2)
Nova edició del prestigiós Premi d'Investigació Puig Llorença de Benitatxell - (foto 3)

L'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell torna a llançar una nova edició del prestigiós Premi d'Investigació Puig Llorença, que està dotat amb una beca de 3.000 euros. Este premi, ara bianual, pretén millorar i afavorir el coneixement del municipi, incentivar la difusió de la cultura i ampliar la historiografia local.

El certamen admetrà treballs de científics dels àmbits de les ciències socials, ambientals i humanes (història, geografia, antropologia, arqueologia, patrimoni, etnografia, filologia...), amb una especial sensibilitat pels estudis de gènere. El centre de les investigacions haurà de ser El Poble Nou de Benitatxell o la comarca, tot i que en el segon cas hauran de guardar una relació temàtica i documental directa amb el municipi.

Podran participar investigadors i investigadores de manera individual o col·lectiva. El premi, que triarà un jurat expert format per cinc persones de prestigi reconegut relacionades amb el món de la cultura i la investigació, s'atorgarà al millor projecte inèdit d'investigació.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre de 2022 en el registre general de l'Ajuntament, en format preferentment digital. El consistori es reserva el dret de publicar el treball de recerca durant el període màxim de dos anys. Es poden consultar les bases del concurs en la web municipal.

La beca d'investigació Puig Llorença gaudeix d'un considerable prestigi i és un referent cultural que fins i tot traspassa les fronteres de la Marina Alta. A més, ha donat lloc a interessants estudis sobre arquitectura o toponímia. L'any 2008, amb la desaparició de l'Associació Cultural Puig Llorença, va deixar de convocar-se, però en 2020, amb la intenció de rescatar la memòria de la localitat, l'equip de govern el va tornar a posar en marxa després de 12 anys.

D'esta última convocatòria va nàixer l'interessant treball de recerca sobre el jaciment arqueològic de la Cova de les Bruixes, realitzat per l'arqueòleg Miquel Sánchez Signes.

Pujar