elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 3.000 persones han participat durant el mes de març en els tallers Recicla amb els Cinc Sentits

Més de 3.000 persones han participat durant el mes de març en els tallers Recicla amb els Cinc Sentits
    MÉS FOTOS
    Més de 3.000 persones han participat durant el mes de març en els tallers Recicla amb els Cinc Sentits  - (foto 2)
    Més de 3.000 persones han participat durant el mes de març en els tallers Recicla amb els Cinc Sentits  - (foto 3)

    Més de 3.000 persones han participat, durant el mes de març, en els tallers Recicla amb els Cinc Sentits dirigits a escolars de Primària i Secundària així com a grups ciutadans i col·lectius de persones amb capacitats diverses realitzats en diversos municipis de la província d'Alacant.

    L'equip d'Educació Ambiental de Recicla amb els Cinc Sentits, programa de la Generalitat Valenciana, ha recorregut aquest mes març Alacant, Calp, Sant Vicent del Raspeig, Dénia, Rojales, Onil, Novelda, Catral, Elx, El Poble Nou de Benitatxell, Bigastro i Elda, entre altres localitats. Els tallers de reciclatge, residus i educació mediambiental s'han desenvolupat en centres escolars de Primària, Instituts, centres municipals i seus de col·lectius socials i associacions ciutadanes. Es tracta d'activitats, creades per als diferents col·lectius i edats, que fomenten el compromís col·lectiu enfront del canvi climàtic així com promouen l'educació, informació i conscienciació mediambiental sobre el reciclatge i la seua relació amb el mitjà natural.

    Tallers ONCE

    També en aquest període s'han realitzat noves activitats en col·laboració amb l'ONCE en les seus d'Alacant i Elx. Aquesta iniciativa sorgeix de la col·laboració impulsada entre la Delegació Territorial de l'ONCE a la Comunitat Valenciana i el programa Recicla amb els Cinc Sentits de la Consellería d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana.

    La seu de l'ONCE a Alacant va acollir el primer d'aquests tallers el passat 28 de febrer i van tenir la seua continuïtat el pròxim 25 d'abril i el 30 de maig, també en la seu d'Alacant, i el 10 de maig en la seu d'Alcoi. L'ONCE s'ha convertit en un actor indispensable per a estendre els programes de reciclatge entre les persones amb capacitats diverses. Es tracta d'activitats formatives i d'oci que de forma lúdica i solidària mostren i donen consells per a reciclar, conèixer el món dels residus i la seua repercussió en la qualitat mediambiental.

    El programa Recicla amb els Cinc Sentits de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, compta amb la participació dels Sistemes Integrats de Gestió (SIG) de residus:  Ecoembes, Ecovidrio, Fundación EcoRaee's, Ambilamp, Fundación Ecotic, Fundación Ecolec, Ecoasimelec, Ecofimática, Ecolum, Europeam Recycling Platform, Tragamóvil y Sigre.

    És un complet projecte de tallers i altres accions docents i ciutadanes, totalment gratuïtes, que es desenvolupen al llarg del territori autonòmic per a compartir la importància del reciclatge, la necessitat d'implantar bones pràctiques ambientals i aprendre que molts dels residus que generem no són brossa i poden ser recuperats. Recicla amb els Cinc Sentits és un gran objectiu comú de tota la Comunitat Valenciana que cerca el compromís d'una societat responsable amb la protecció del medi ambient, fomentant nous valors, motivació i els llits per a la participació activa.

    www.reciclaconloscincosentidos.com

    Pujar