elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

5300 alumnes comencen a Ontinyent el curs escolar

5300 alumnes comencen a Ontinyent el curs escolar

    Un total de 5290 alumnes d'educació infantil i primària i secundària d'Ontinyent i 500 professionals (entre professorat i personal de les escoles) han començat hui dilluns el curs escolar 2017/2018 en Ontinyent, al qual la ciutat compta amb més unitats educatives i una nova unitat especifica de comunicació i llenguatge (CIL).En total han començat el curs 1033 alumnes d'educació infantil (entre ells 72 de 2 anys i 324 de 3 anys); 2389 de primària i 1868 d'ESO.

    Amb motiu de l'inici de curs, l'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, ha visitat precisament el CEIP Rafael Juan Vidal on l'Ajuntament ha col·laborat amb la Conselleria en l'adaptació d'una nova aula-pilot de 2 anys i la posada en marxa de l'aula CIL. En la visita, l'alcalde destacava aquest col·legi com "el lloc ideal per a posar en valor les bones noticies d'aquest inici de curs que han arribat des de la Conselleria d'Educació després del treball conjunt de l'Ajuntament i la Comunitat Educativa: tenim la nova aula CIL; hem aconseguit baixar la ratio de 25 a 23 alumnes per aula en infantil de 3 anys; i som la ciutat amb més aules-pilot de 2 anys de tota la Comunitat Valenciana".

    Cal destacar que el CEIP Rafael Juan Vidal es converteix en el quart centre (junt al CEIP Martínez Valls, el CEIP Bonavista i el CEIP Vicent Girones) on l'Ajuntament ha col·laborat amb la Conselleria d'Educació en l'adaptació d' aules-pilot per a alumnat de 2 anys; a més d'aconseguir una unitat especifica de comunicació i llenguatge (CiL) per a alumnat amb necessitats especials, atenent una demanda conjunta que venia realitzant-se des del Govern d'Ontinyent, la Comissió d'Escolarització, Inspecció Educativa i les famílies de la nova associació INCLOU-TEA per aconseguir un espai de socialització al mateix centre.

    A més a més l'alcalde, que acudia acompanyat del regidor d'Educació, Óscar Borrell, i era rebut pel director del centre, Joan Mira, incidia en "l'aposta que fem a Ontinyent per l'educació, col·laborant amb la Conselleria, que ha tingut un canvi de sensibilitat cap a la nostra ciutat evident i en positiu". En aquest sentit al·ludia a la inversió prevista per la Conselleria d'Educació de 545.000 euros en millores d'infrastructures al col·legi públic Vicente Gironés per a la renovació de la xarxa elèctrica, la retirada d'una coberta d'amiant i la instal·lació d'un ascensor, obres a executar en el present curs.

    A esta quantitat cal afegir els 130.000 euros que aportarà la Diputació per al canvi de finestres i portes del col·legi Martínez Valls; i els 194.000 que la Junta de Govern de l'Ajuntament per a la coberta del Col·legi Bonavista, un dels més votats al procés "Ontinyent Participa". A més cal resaltar totes les inversions i millores en els col·legis que s'han fet aquest estiu destacant la instal·lació de la gespa artificial retirada del Camp del Poliesportiu en els CEIP Vicent Girones i CEIP Carmelo Ripoll, després de l'èxit en les zones d'infantil del CEIP Bonavista i CEIP Rafael Juan Vidal que es van instal·lar amb la gespa de l'Estadi El Clariano.

    Óscar Borrell recordava que la baixada de ràtio infantil s'ha aconseguit atenent a les al·legacions presentades des del Consell Escolar ontinyentí, mantenint-se totes les aules a l'escola pública i concertada al municipi. El regidor qualificava de "fonamental per a una bona qualitat en l'educació" que es mantinguen totes les unitats amb la baixada de la ràtio per aula i més professorat, afegint que la posada en marxa del programa #Xarxallibres i la completa implementació ha aconseguit que les families ontinyentines pugen estalviar uns 300 euros en la despesa dels llibres de text.

    El regidor d'Educació feia especial menció "a tot el personal docent i no docent dels centres educatius, que també comencen el curs, com l'alumnat, i que fa una important tasca en l'educació dels nostres fills i filles que s'ha de reconèixer i valorar", manifestava. Tant l'alcalde com el regidor incidien en que després dels avanços produïts "no ens quedarem creuats de braços, i seguirem en el camí de les reivindicacions justes per a la ciutat, com ara el Conservatori, l'IES l'Estació o una Escola d'Idiomes pròpia", avançaven.

    El director del CEIP Rafael Juan Vidal, Joan Mira, mostrava l'agraïment de la comunitat educativa del col·legi a l'Ajuntament "pel seu recolzament amb les obres que han vingut executant i les gestions fetes perquè es realitzen d'altres", apuntant que el curs al col·legi comença "amb molta il·lusió i nous projectes" entre els quals destacava l'aula CIL, l'aula-pilot de 2 anys o la implantació de la jornada intensiva als horaris escolars.

    Pujar