elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La música en directe valenciana llança un últim crit d'ajuda després de les cancel·lacions d'estos dies

La música en directe valenciana llança un últim crit d'ajuda després de les cancel·lacions d'estos dies
  • Les empreses valencianes demanen l'activació d'un pla de viabilitat que assegure la seua supervivència

La música en directe en la Comunitat Valenciana ha sigut un dels sectors més afectats per la pandèmia del coronavirus. A més, les restriccions imposades durant l'actual crisi sanitària fan molt difícil garantir una ràpida recuperació.

Segons les xifres obtingudes d'estudis realitzats per organitzacions representatives de la indústria, la previsió de pèrdues en la facturació del sector en la Comunitat Valenciana s'aproxima als 55 milions d'euros des de l'inici de l'estat d'alarma fins al 15 de setembre.

Aquesta situació no sembla anar a millor ja que molt poques sales de concerts a Espanya han reiniciat la seua activitat després del confinament.

Des de la Plataforma de Salas de Concerts (PSDC), s'anuncia a altres mitjans que estan davant la “Crònica d'una mort anunciada”. Plantegen com pot decretar-se la prohibició d'obertura dels espais, on es programa música en viu, sense anunciar paral·lelament les mesures econòmiques que s'adoptaran perquè aquests no desapareguen. Exigim un pla de rescat ja!», manifesten públicament.

Reivindiquen que no poden estar 6 mesos sense treballar i al seu torn fer front als pagaments de lloguers i material “Quina empresa pot mantindre les seues despeses sense poder treballar?”.

Es necessita un Pla de rescat i de viabilitat

El sector valencià de la música en directe exigeix a la Generalitat una taula de diàleg on participen totes les conselleries implicades.

La situació de la indústria de la música també requereix un Pla de rescat i una Pla de viabilitat per a assegurar que les empreses puguen sobreviure a aquesta crisi. En cas de no prendre mesures de manera urgent, els experts auguren que el sector es veurà abocat al tancament massiu de companyies, fet que perjudicaria l'Estat, ja que el sector musical valencià aporta més del 3% al PIB i genera milers de llocs de treball en la Comunitat al llarg de l'any.

La Comunitat Valenciana té la fórmula

La Comunitat Valenciana ha demostrat que es poden fer concerts adoptant els protocols per a poder dur a terme els esdeveniments garantint la seguretat del públic.

Després de moltes setmanes d'inactivitat, les empreses vinculades a la música en directe han treballat per a desenvolupar esdeveniments segurs durant l'estiu. D'aquesta manera, el sector ha complit amb totes les mesures establides i, en conseqüència, s'han pogut celebrar concerts amb totes les condicions sanitàries per a garantir la seguretat del públic.

En aquest punt, s'han de destacar iniciatives com Republic Alive o Nits del Carme en La Marina de València, així com les Nits Mediterrànies en el Port d'Alacant, entre altres, que han tingut lloc durant els mesos de juliol i agost i on no s'ha registrat cap contagi.

Davant l'agreujament de la situació provocada per la Covid-19, un fet que repercutiria molt negativament en la recuperació de la música en directe, el sector manifesta la seua responsabilitat i capacitat per a implementar i desenvolupar tots els protocols necessaris tal com succeeix en altres activitats.

Pujar