elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

'Molt de Gust': una marca pensada per a millorar el posicionament, difusió i visibilitat dels productes de la Comunitat

'Molt de Gust': una marca pensada per a millorar el posicionament, difusió i visibilitat dels productes de la Comunitat

    'Molt de gust' és el nom de la marca creada per la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a impulsar i generar una major atracció cap als productes de qualitat diferenciada i l'agricultura ecològica de la Comunitat Valenciana.

    Es tracta d'una marca pensada en el sentit de millorar el posicionament dls nostres productes, aíx com el seu coneixement, difusió i visibilitat, tal com ha destacat la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, en la presentació d'aquesta iniciativa, ressaltant les qualitats que els diferencien i potenciant la identificació i el consum.

    La seua icona és un cor que reuneix els elements més significatius dels productes lligats a la nostra terra, segons ha explicat la directora general de Política Agrícola Comuna i Desenvolupament Rural, Maite Chàfer, junt els creatius de l'empresa que ha dissenyat la marca. Per açò inclou el blau del mar, el groc del sol, el verd dels arrossars o el taronja i el roig dels cítrics i vins valencians, han explicat.

    Els seus elements representen així a les 20 figures de qualitat agroalimentària diferenciada de la Comunitat Valenciana, és a dir, 11 denominacions d'origen protegides (DOP), cinc indicacions geogràfiques protegides i quatre indicacions específiques de begudes espirituoses.

    Elena Cebrián ha contextualitzat la presentació de la marca en una línia de treball del Consell que impulsa a les figures de qualitat diferenciada, l'agricultura ecològica i altres marques relatives a la producció agroalimentaria de la Comunitat Valenciana.

    Cebrián ha apel·lat a la consciència d'una de les grans fortaleses del nostre sistema agroalimentari, que és la combinació de la qualitat dels nostres productes i la capacitat de mantindre una oferta al llarg de tot l'any en mercats cada volta més exigents.

    El paper de la qualitat diferenciada

    Productors de les tres províncies de la Comunitat Valenciana han participat en l'acte per a abordar des de diferents punts de vista el tema de la qualitat diferenciada, el paper de les seues figures i l'agricultura ecològica en el valor afegit del producte i en la valoració del territori.

    Han intervingut Pablo Calatayud, enòleg i propietari de la bodega Celler del Roure; Guillermo Edo, secretari de la DOP Carxofa de Benicarló, i Susana Ferrando, productora ecològica alacantina. Ho han fet en una taula redona compartida amb David Bernardo López, investigador de la Universidad Miguel Hernández i Irene Zaera, del Instituto Valenciano d'Investigacions Económicas, que han treballat en diferents estudis encarregats per la Direcció General de Desenvolupament Rural, i el cuiner Pep Romany, del restaurant Pont Sec de Dénia.

    Pujar