elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís per Mislata porta al plenari municipal una proposta per a millorar la vida a les persones sordes

Compromís per Mislata porta al plenari municipal una proposta per a millorar la vida a les persones sordes

    La formació eco valencianista presenta una moció per a promoure la utilització de la llengua de signes en els diferents àmbits de la vida municipal.

    A l'estat espanyol, segons les dades de l'INI (Institut Nacional d'Estadística) hi ha més d'un milió de persones sordes o amb discapacitat auditiva, la qual cosa suposa un 2,3% de la població. No és pas una qüestió marginal tractar de què totes aquestes persones puguen assolir una major qualitat de vida i s'avance decididament des de les institucions en tractar de reduir l'escletxa informativa que ara per ara encara pateixen.

    Per aquestes raons, des de Compromís per Mislata plantegem una iniciativa pragmàtica i funcional, que trenque amb les barreres comunicatives que pateixen hui les persones sordes del municipi i que concrete allò que expressa tant en l'article 13.4 de l'Estatut d'Autonomia valencià, com a l'article 3 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) que garanteixen l'ús de la llengua de signes com a vehicle de comunicació i cultura per a les persones sordes.

    “Es tracta d'introduir accions concretes, reals, mesurables i amb impacte, per donar eines pràctiques i funcionals a les persones parlants de llengua de signes en la nostra Vila” diu Javier Gil, regidor de Compromís, afegint que: “La intenció és continuar aportant idees i solucions per a convertir Mislata en una ciutat més accessible, inclusiva i integradora, on l'accés a la informació i a la comunicació siga de manera igualitària per a totes les persones.

    Finalment la moció de Compromís recull en els seus punts d'acord, introduir la contractació dins del catàleg laboral del consistori la figura d'intèrpret de llengua de signes per a doblar els actes municipals i el ple, així com condicionar els continguts de la web municipal o TV municipal que estiguen basats en la paraula i el so, a la llengua de signes. A més la proposta, posa èmfasi en la necessitat d'augmentar i fomentar la formació per al coneixement d'aquesta llengua (que recordem és una llengua oficial) entre el personal funcionari municipal que treballa directament en l'atenció ciutadana i també als joves, mitjançant cursets formatius de capacitació.

    Pujar