elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises constitueix el seu primer Consell d’Infància

Manises constitueix el seu primer Consell d’Infància
  • Està format per xiquets, xiquetes, adolescents i representants polítics de tots els partits

El Consell d’Infància de Manises s’ha reunit hui per primera vegada al saló de plens de l’ajuntament amb l’objectiu que els polítics i polítiques donen veu als xiquets, xiquetes i adolescents de la ciutat, i escolten els seus suggeriments, propostes o queixes en referència al seu municipi. Primerament, s’ha constituït el Consell i les comissions per a la creació del reglament i l’elaboració de la programació anual, i finalment hi ha hagut un torn de precs i preguntes.

Els representants infantils, que tenen entre 8 i 13 anys, han sigut elegits per votació als centres escolars de Manises i pertanyen als col·legis Enric Valor, García Planells, Vicente Nicolau, Benjamin Benlloch, Joan Fuster i Félix Rodríguez de la Fuente; i també a l’IES Ausiàs March i al Col·legi Sagrada Família, així com a l’Associació Esplais Valencians Manises.

La regidora d’Infància de l’Ajuntament de Manises, Amparo Martínez, ha destacat que aquest Consell té com a objectiu “que els més menuts puguen participar de les decisions municipals que els afecten i poder aconseguir una ciutat més amable per a ells i elles”. Les seues propostes són molt importants “perquè només necessiten que les persones adultes mirem el món des de la seua alçada”, ha assenyalat la regidora.

Per la seua part, la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manises, Irene Camps, ha afegit que des del consistori “fomentem la participació de totes les associacions i col·lectius de la ciutat per tal de donar-los veu, i tindre en compte les seues necessitats i inquietuds”. “Per a poder mantindre la salut democràtica és necessari el compromís de les nostres institucions en la formació dels menors en els processos participatius”, ha insistit la regidora.

A principis de febrer va tindre lloc la primera trobada dels xiquets i xiquetes, on se’ls va formar en sessions presencials per a promoure la seua participació i se’ls va encarregar la tasca de dissenyar un logotip del Consell d’Infància i Adolescència. Unes setmanes més tard, es tornaren a reunir i van treballar en  grups xicotets per a proposar i consensuar les seues primeres aportacions i suggeriments per als representants polítics.

Aquest Consell es reunirà almenys una volta al mes en sessions de dinamització amb l'objectiu de conéixer tots els consellers i conselleres, de fer grup, aprendre a observar tot allò que ens envolta, i posar-se en marxa per a fer peticions i suggeriments per a la millora del municipi amb les seues aportacions. En definitiva, per a  aprendre a participar.

Pujar