elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'oci nocturn valencià porta davant l'Audiència Nacional el seu tancament

L'oci nocturn valencià porta davant l'Audiència Nacional el seu tancament
  • El sector denuncia la “inconsistència jurídica i epidemiològica” de la decisió imposada pel Ministeri de Sanitat

Es compleixen quinze dies des que el Ministeri de Sanitat ordenara el tancament de l'oci nocturn de tot el país, una decisió que va arribar entre les critiques dels empresaris i amb l'única fi d'evitar la propagació dels contagis. Ara, després de dues setmanes sense activitat, les associacions d'oci nocturn de la Comunitat han decidit portar davant l'Audiència Nacional aquesta mesura.

La presentació d'aquest recurs davant la AN cerca denunciar “la inconsistència jurídica i epidemiològica del tancament de l'oci nocturn” i vindrà acompanyada de la presentació coordinada de recursos contra els decrets publicats per les diferents Comunitats Autònomes, segons expliquen en un comunicat les associacions denunciants.

“Ha quedat demostrat que els locals d'oci NO han provocat el rebrot dels contagis. Després de 3 mesos en què a penes un 10% del sector havia desenvolupat la seua activitat s'ha posat de manifest que l'activitat reglada d'aquests locals no tenien pràcticament incidència en l'evolució de la malaltia ni dels contagis del coronavirus” afirmen des de l'oci nocturn, i afigen: “Per desgràcia, ha sigut durant les dues últimes setmanes en les quals s'ha disparat el nivell de brots i contagis sense que el tancament d'aquests locals haja permés reduir el creixement dels contagis”.

Tenint en compte l'anterior, en el recurs dirigit a l'Audiència Nacional, Espanya de Nit reclama que s'identifiquen els indicadors que s'han utilitzat per a demostrar l'especial perillositat sanitària de l'activitat dels locals d'oci a Espanya, el nombre de brots detectats i de contagiats, les proves *PCR realitzades, els rastrejos realitzats als contactes de risc, etc.

Juntament amb les dades epidemiològiques, el recurs denuncia “la inconsistència jurídica” d'una ordre comunicada que es dirigeix a les comunitats autònomes perquè elaboren els decrets en els quals es prohibeix l'activitat dels locals d'oci, “sense que estiguera basada en cap instrucció publicada en el BOE, ni en cap acord del Consell de Ministres perquè, tal com assenyalava l'Advocacia de l'Estat, les decisions adoptades per les CC.AA., manquen de la fonamentació jurídica necessària” expliquen.

Per tot això, el sector de l'oci considera que és imprescindible convocar la Comissió de Seguiment constituïda pel Govern i els agents socials per a definir el contingut d'un pla de xoc específic per a salvar a les empreses d'oci i espectacles que permeta rescatar l'activitat de les empreses d'un dels sectors estratègics i singulars més importants del nostre país.

Pujar