elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IVC i Mostra Viva organitzen un 'pitching' de cinema valencià

L'IVC i Mostra Viva organitzen un 'pitching' de cinema valencià

    L'Institut Valencià de Cultura i el Festival Mostra Viva del Mediterrani han organitzat un 'pitching' de cinema valencià per als programadors del Circuit Cultural Valencià. Aquesta jornada de presentació de llargmetratges valencians per a programadors culturals valencians té com a objectiu donar a conèixer l'oferta audiovisual del Circuit Cultural Valencià per a 2017-2018.

    La jornada s'inicia el dimecres, 11 d'octubre, a les 10.00 hores, a la sala Berlanga, amb la presentació de les projeccions dels fons propis de l'Arxiu Fílmic de la Filmoteca per part del director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos. Guarinos ha assenyalat que "l'Institut Valencià de Cultura vol que Mostra Viva del Mediterrani siga la plataforma de presentació anual de la producció audiovisual valenciana per als programadors que treballen en el Circuit Cultural Valencià i que són els responsables de dissenyar una àmplia i rigorosa oferta de cinema en valencià en molts dels nostres pobles i comarques".

    Posteriorment, els productors i directors presentaran a les persones programadores els onze llargmetratges valencians del 2014 (cinc documentals i sis pel·lícules de ficció) i els setze llargmetratges del 2015 (huit documentals i huit pel·lícules de ficció) al llarg de tot el matí. En total es presentaran vint-i-set llargmetratges que han rebut ajudes a la producció de l'Institut Valencià de Cultura.

    Entre les pel·lícules del 2014 que es presenten figuren 'El hombre que embotelló el sol', d'Óscar Bernàcer; 'Profes. La buena educación', de Giovanna Ribes; 'El arquitecto de Nueva York', d'Eva Vizcarra; 'Amaginea', d'Emilio Oviedo Capilla; 'El col·legi de la seda', d'Ernest Sorrentino; 'Benidorm, mon amour', de Santiago Pumarola; 'Juegos de familia', de Belén Macias; 'Matar el tiempo', d'Antonio Hernández; 'Inocente', de Pau Martínez; 'La madre', d'Alberto Morais, i 'Naranjas de la China', de Pedro Pérez Rosado.

    La nómina del 2015 está conformada per 'Captives', de Carmesina Franch; 'Good Bye, Mister Marshall', d'Ana Victoria Pérez; 'Espías en la arena, objetivo España', de Marta Hierro y Pablo Azorín Wiliams; 'L'estratègia del silenci', de Vicent Peris; 'La otra educación', de Carmen Pellicer i Joecar Hanna; 'Sara Baras Voces', de Rafael Molés i Pepe Andreu; 'Tierra quemada', de Silvia Quer; 'L'Ovidi, El making of de la pel·lícula que mai es va fer', de Vicent Tamarit'; 'Amar', d'Esteban Crespo; 'M'esperaràs?', de Carles Alberola; 'Brava', de Roser Aguilar; 'La noche que mi madre mató a mi padre', d'Inés Paris; 'El bar', d'Alex de la Iglesia; '22 ángeles', de Miguel Bardem;' Mil coses que faria per tu', de Dídac Cervera, i La familia (Dementia)', de Giovanna Ribes.

    Pujar