elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Front a la Conselleria d'Educació

L'ensenyament públic valencià es concentra per reclamar els deures del nou curs

L'ensenyament públic valencià es concentra per reclamar els deures del nou curs
  • La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic s'ha reunit per exigir una educació pública i de qualitat en valencià o la derogació de la LOMCE, entre altres reivindicacions

  • Encara que valoren "positivamente" els passos donats pel nou govern valencià, exigixen que s'avance més

MÉS FOTOS
L'ensenyament públic valencià es concentra per reclamar els deures del nou curs  - (foto 2)

"Educació pública i de qualitat en valencià", "no a la LOMCE", "no a les retallades". Són algunes de les reivindicacions que s'han pogut escoltar este matí a les portes de la Conselleria d'Educació en la manifestació que ha organitzat la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic per a donar a conéixer les seues reclamacions de cara al nou curs.

La plataforma, formada per diversos sindicats, organitzacions d'estudiants, professors i altres organismes, reclama un canvi en la política educativa que passe per la garantia d'una educació pública i de qualitat així com la derogació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) . Una de les reclamacions que més s'ha escoltat és la d'un nou decret del plurilingüisme: "Que els estudiants tinguen un coneixement de la llengua real i que el valencià siga el vehicle a través del qual s'ensenye", ha explicat Màrius Fullana, president de FAPA-Valencia i un dels portaveus de la plataforma, en declaracions als periodistes.

Però no és l'única reivindicació que els professors, alumnes i pares dels centres educatius valencians volen fer arribar al conseller d'Educació, Vicent Marzà. Un mapa educatiu, la millora de la planificació de les infraestructures, un acord de recuperació de drets laborals o la millora del finançament, són alguns dels temes que estan sobre la taula i els deures de cara al nou curs.

Així mateix, també exigixen la derogació de la LOMQE "perquè és una llei mercantilista i que no mira pels interessos dels fills de les classes treballadores", lamenta Fullana. A més, des de la plataforma s'oposen a les revàlides o la segregació que es deriven, segons l'organització, d'esta llei: "Nosaltres no estem per este sistema i demanem la intervenció de tota la societat per a elaborar un nou model en què participen totes les comunitats educatives”.

En esta esbossa demanen més "participació" en les decisions que pren la Conselleria d'Educació i així ho han fet saber al Secretari Autonòmic d'Educació, Miquel Soler, que ha mantingut una reunió amb la plataforma després de la manifestació. En esta trobada se li ha fet entrega d'un escrit, "Participació i acció per una nova política educativa", en el que es posen de manifest totes estes reivindicacions.

Nou curs, noves propostes

Preguntat al respecte, Miquel Soler ha volgut deixar clara la voluntat de la conselleria d'escoltar estes propostes i d'estudiar-les. De fet, el Secretari ha confirmat que hi ha molts decrets que s'estan elaborant "per configurar el marc normatiu que millore l'educació en el nostre país”.

Unes propostes que passaran per les Corts i que estan ultimant-se, com és el cas del decret del plurilingüisme que, segons Soler, "està pràcticament finalitzat". S'espera que el 13 o 14 de setembre s'envie la convocatòria a les diferents meses perquè estudien la proposta.

Pujar