elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El TSJCV falla contra l'Ajuntament de la Vall d'Uixó que ha de retornar Vallpala als seus amos

El TSJCV falla contra l'Ajuntament de la Vall d'Uixó que ha de retornar Vallpala als seus amos
  • El gerent de les instal·lacions de padel assegura que “s'ha fet justícia” perquè “no havien motius per a llevar-nos la concessió”

La sala del contenciós-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat sentència contra l'Ajuntament de la Vall d'Uixó que haurà de retornar les instal·lacions de Vallpala als seus propietaris després que l'actual equip de govern iniciara un expedient de resolució de contracte arran d'unes obres que s'estaven realitzant en la cafeteria. Cal recordar que en primera instància el jutge va donar la raó al consistori qui ha anunciat que presentarà recurs de cassació davant el Tribunal Suprem “per a continuar defensant els interessos generals de la ciutat”.

Aquestes obres van canviar el rumb de la instal·lació després que Antoni Llorente, en aquells dies portaveu d'Esquerra Unida i soci de l'alcaldessa, denunciara públicament davant els mitjans de comunicació que s'estaven realitzant unes obres irregulars en Vallpala i els tècnics van advertir en diverses ocasions a Tania Baños que paralitzara les obres.

Després d'aquella denúncia pública, el PP va sol·licitar una comissió d'investigació que va ser rebutjada pels partits del govern.

Carlos Martí: “S'ha fet justícia”

Per part seua, el gerent de Vallpala ha assegurat sentir-se “molt content” perquè “s'ha fet justícia” atés que “no hi havia motiu per a llevar-nos la concessió de 30 anys”.

Així, Carlos Martí ha explicat que allò “clamava al cel” i ha apuntat els episodis de “ansietat i depressió” pels quals ha passat en haver de continuar assumint el pagament de les inversions, després que l'Ajuntament de la Vall d'Uixó li ‘llevara’ les instal·lacions, arribant fins i tot a hipotecar la seua casa i la de la seua mare, que va acabar sent embargada pel banc. I és que tot això ocorria amb una pandèmia pel mig que va afectar, igual que a molts altres empresaris i famílies.

Amb el tancament de les instal·lacions, els nou empleats directes de Vallpala van ser acomiadats i va afectar a quasi 50 empleats indirectes.

Així el gerent ha assegurat que “he traslladat a un regidor que estic disposat a asseure'm amb ells i arribar a un acord”, sense entrar en els detalls

Els antecedents

Fonts de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó han assegurat, després de tindre coneixement de la fallada del TSJCV, que malgrat que “la sentència reconeix que els tècnics municipals van emetre una acta desfavorable a l'obertura i posada en funcionament de les instal·lacions en 2014, perquè no procedia autoritzar la posada en funcionament de l'activitat fins que l'empresa concessionària no corregira les deficiències”.

Així mateix, "en 2017 es van realitzar nous informes tècnics municipals que avalaven l'incompliment dels termes de l'explotació del servei per part de l'empresa concessionària i les deficiències d'accessibilitat i ampliacions sense ajustar-se al projecte”, afirmen les mateixes fonts, que assenyalen que “la resolució del contracte amb l'empresa concessionària es va realitzar atenent les clàusules sancionadores recollides en el plec de condicions per a aplicar-se en el cas de produir-se incompliments”.

El PP assegura que la sentència és “duríssima” contra l'Ajuntament

Per part seua, la regidora del Partit Popular, Elena Vicente-Ruiz, ha valorat com a “duríssima” la sentència perquè el TSJCV assegura que “no queda demostrat cap incompliment per part de l'empresa” ni que “l'empresa convertira la cafeteria en un restaurant, ho diu un tècnic però no l'acredita”. A més la fallada indica, segons el PP, que “les obres no són motius de resolució de la concessió i que no existeix cap infracció”.

En aquest sentit, l'edil del PP afirma que les concessions fetes durant la seua etapa en el govern “són ajustades a dret, pensant en el bé comú i en benefici per als valleros com tindre unes instal·lacions de pàdel”.

L'Ajuntament demanava 3 milions a l'empresa

Cal recordar que al setembre de 2021 es va tindre coneixement d'una altra decisió judicial que donava la raó a l'empresa i que rebaixava les pretensions milionàries de l'Ajuntament. I és que Vallpala havia d'abonar 26.904,79 euros dels 3.099.588,44 euros que demanava el consistori, després que el jutjat del Contenciós-Administratiu  número 1 de Castelló fallara “que he d'estimar i estime parcialment el recurs contenciós administratiu interposat per la representació de Pàdel La Vall 2011, S.L. enfront de la Resolució de Ple de l'Ajuntament de Vall d'Uixó de data 31 de juliol de 2019 pel qual es desestimen les al·legacions presentades per la part actora enfront de la liquidació del contracte”.

Pujar