elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Investigadors valencians se sumen al desafiament internacional per a detectar el covid a través de la Intel·ligència Artificial

Investigadors valencians se sumen al desafiament internacional per a detectar el covid a través de la Intel·ligència Artificial
  • El desafiament es realitzarà en la plataforma Kaggle, que reuneix persones expertes de tot el món en desafiaments basats en ciència de dades

MÉS FOTOS
Investigadors valencians se sumen al desafiament internacional per a detectar el covid a través de la Intel·ligència Artificial - (foto 2)

La Society for Imaging Informatics in Medicine (SIIM), al costat de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio) i la Societat Radiològica d'Amèrica del Nord (RSNA) organitzen un desafiament per a la detecció i localització de pneumònia per COVID-19 mitjançant l'ús de la Intel·ligència Artificial.

Aquesta competició és una continuació d'un projecte de Fisabio que va rebre finançament de la Conselleria d'Innovació en l'Anomenada al Sistema d'Innovació i Investigació.

El desafiament científic, que es durà a terme a través de la plataforma Kaggle, utilitzarà conjunts d'imatges de radiografies convencionals de la Medical Imaging Data Resource Center (MIDRC) - RSNA International COVID-19 Open Radiology Database (RICORD) i del BIMCV-COVID-19 Dataset (Banc d'Imatge Mèdica de la Comunitat Valenciana). El dataset va ser lliurat en format MIDS (Medical Imaging Data Structure).

Totes aquestes bases de dades d'imatges han sigut anotades (etiquetades perquè els models d'Intel·ligència Artificial puguen aprendre correctament) per un grup internacional de radiòlegs voluntaris del Brasil, els EUA i a Espanya de l'Hospital Sant Joan d'Alacant el responsable del qual és el Dr. Joaquín Galant Herrero.

Les persones participants en el desafiament desenvoluparan models de computació d'alta qualitat per a detectar i localitzar la pneumònia per la COVID-19 per a ajudar els metges a proporcionar un diagnòstic ràpid i segur que millorarà l'atenció del pacient en permetre un tractament adequat abans que apareguen els efectes més greus del virus.

SIIM, la Fundació Fisabio i RSNA treballaran en la implementació dels algorismes guanyadors en l'ús clínic per al benefici dels equips professionals que utilitzen imatges mèdiques en general, amb l'objectiu de millorar la qualitat i l'eficiència en l'atenció mèdica.

“FISABIO, amb l'ajuda de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, pretén mostrar la importància de la Ciència Oberta per a la investigació i la innovació en el sector de la salut”, explica María de l'Església Vayá, responsable de l'Unitat Mixta d'Imatge Biomèdica Fisabio-CIPF.

“Aquesta iniciativa demostrarà el que significa treballar en equip, el potencial de la Intel·ligència Artificial per a ajudar al diagnòstic i, per tant, permetrà a les autoritats públiques fer un millor ús de les dades sanitàries amb finalitats d'investigació, i com pot contribuir a la transformació digital preservant la protecció de dades des del disseny i per defecte”, afig la investigadora.

El desafiament de detecció i localització de COVID-19 s'iniciarà una setmana abans de la reunió anual de SIIM de 2021, que se celebra del 24 al 27 de maig.

Els guanyadors es coneixeran del 19 al 20 de setembre en la Conferència 2021 sobre intel·ligència artificial en imatges mèdiques (CMIMI). El dataset va ser lliurat en format MIDS (Medical Imaging Data Structure).

Pujar