elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Si Twitter, Facebook o YouTube et sonen a xinés, tens un problema’

‘Si Twitter, Facebook o YouTube et sonen a xinés, tens un problema’

    Els responsables de recursos humans busquen a les xarxes socials informació sobre els candidats, cada vegada més, segons es constata en diversos estudis sobre selecció de personal. I a tenor de l'últim informe de l'empresa de treball temporal Adecco, el 69% de la població busca ja treball per internet. I és que internet no és només una tecnologia, és un mitjà que ha canviat i està canviant les nostres societats, introduint noves maneres de produir i de relacionar-se. 

    Per aquest motiu, segons la investigadora de la Universitat Politècnica de València, Marga Cabrera, és molt important conèixer com funciona internet: ‘Si Twitter, Facebook o Youtube et sonen a xinès mentre tothom al teu al voltant parla d'açò, tens un problema. El món s’ha tornat digital’, així ho afirma la professora del Campus de Gandia de la UPV, que imparteix la conferència ‘La comunicació en l'era digital: Si no estàs a Google no existeixes’, que té lloc divendres 4 de novembre a les 19.30 h a la Casa de Cultura Marquès González de Quiròs de Gandia. Aquesta és la tercera de les cinc conferències del 5é Cicle de Conferències de Ciència i Tecnologia a la Safor  - XII Setmana de la Ciència UPV Gandia, cooganitzat pel CEIC Alfons el Vell i la Universitat Politècnica de València (Campus de Gandia) i subvencionada per la convocatòria  de Propostes d’Accions Culturals PAC 2016 UPV.

    ‘Els mitjans de comunicació, les relacions personals, la docència… tot passa per una transformació digital’, afirma Marga Cabrera, que és professora del Grau en Comunicació Audiovisual i coordinadora de  l'especialitat social media  del Master CALSI de la UPV. ‘En aquesta part del globus, cada vegada és més important llaurar-nos una bona reputació digital i que la xarxa parle de nosaltres. No és necessari ser una estrella de futbol o un cantant famós, tothom necessita que Google el posicione i no oferisca uns resultats que puguen enterbolir la reputació o professional’, afirma l’experta. ‘O quasi pitjor: que ens ignore i no isquem, perquè en tal cas, si no apareixem, estem perdent moltes oportunitats’.

    En la seua conferència de divendres 4 de novembre, Marga Cabrera farà un repàs a la revolució que estem vivint en els últims temps, reflexionarà sobre com ens afecta i de quina manera es pot conviure amb els canvis de la nostra generació digital.

    Llarga trajectòria investigadora

    Marga Cabrera és doctora en Comunicació Audiovisual i professora titular en la Universitat Politècnica de València, a més de coordinadora de l'especialitat social media del Master CALSI. És directora del congrés Comunica2 sobre xarxes socials, que al febrer de 2017 celebra la setena edició, i ha estat coordinadora del llibre de la Fundéu BBVA ‘Escribir para internet: guía para los nuevos medios y las redes sociales’. Autora del llibre de la UOC ‘Emprender en periodismo, herramientas para el nuevo professional en la red’ actualment es troba immersa en el seu projecte ‘Observatorio de nuevos medios en español: América Latina, España y Estados Unidos’ finançat per les ‘Ajudes a Investigadors i creadors culturals 2015’ de la Fundació BBVA.

     

     

    Pujar