elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El secretari autonòmic d'Educació visita les instal·lacions del Cefire i l'IES Tirant lo Blanc

El secretari autonòmic d'Educació visita les instal·lacions del Cefire i l'IES Tirant lo Blanc
    MÉS FOTOS
    El secretari autonòmic d'Educació visita les instal·lacions del Cefire i l'IES Tirant lo Blanc - (foto 2)
    El secretari autonòmic d'Educació visita les instal·lacions del Cefire i l'IES Tirant lo Blanc - (foto 3)

    Miquel Soler, secretari autonòmic d'Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana; l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; i la regidora d'Educació, Laura Morant, han atés aquest matí als mitjans de comunicació després de visitar les instal·lacions del Cefire.

    En primer lloc, Diana Morant ha recordat que Gandia compta amb projectes "molt sòlids" en educació per cobrir totes les etapes de la formació de les persones. "Lamentablement, amb altres governs sense interés en l'educació es van perdre recursos com el que el Cefire representa". Un organisme que possibilita que el professorat continue la seua formació per millorar l'educació dels estudiants. Prova del volum formatiu, s'ha destacat que només el 2018 s'han atorgat 7.000 diplomes formatius.

    L'alcaldessa ha fet valdre altres projectes en matèria d'Educació que s'han dut a terme en aquesta legislatura i s'ha referit a tres iniciatives concretes.

    La primera ha estat la xarxa Llibres. "Quan els números no encaixaven i tot suposava un repte, vam realitzar una aposta ferma perquè cap escolar de la ciutat comencés les classes sense els seus llibres". El segon repte assumit de manera conjunta ha estat el programa Edificant. "Mai podríem haver imaginat que d'una sola vegada, seríem capaços de poder donar solució a totes les necessitats de rehabilitació i millora dels centres escolars de la ciutat" "Hem acceptat el repte i ja hi ha vuit dels tretze centres en procés d'adjudicació i en els cinc restants ja estem treballant per delegar les competències". La tercera línia és la gratuïtat de l'educació per als xiquets i xiquetes de 2 a 3 anys. "Les administracions públiques no som empreses i volem educació pública de qualitat i ací està centrat el nostre esforç econòmic. Gràcies a aquesta mesura, hem pogut recuperar la xarxa d'Escoletes Municipals".

    Sobre els reptes de futur, Morant ha destacat la dignificació de la Formació Professional.

    Per la seua banda, Miquel Soler ha destacat que "totes les mesures que estem comentant formen part d'una sèrie d'objectius compartits" "Els dos grans àmbits on hem de seguir creixent són la gratuïtat del 0 a 3 anys i la Formació Professional". Sobre aquest últim tipus de formació, va afirmar que el Consell està mantenint trobades amb empresaris i directors de centres per veure de quina manera "donem resposta a les diferents demandes dels sectors productius. En definitiva, hem de ser capaços de saber què volem ser de majors i cap a on enfoquem la formació professional".

    Sobre les ajudes als llibres, beques de menjador, l'Abonament infantil o ajudes de transport, Soler ha remarcat que "seguirem la línia d'ajudes que hem posat en marxa aquesta legislatura per garantir que les famílies no tinguen problemes a l'hora d'educar els més menuts". En aquest aspecte, s'ha destacat que hui en dia, el 81% dels alumnes tenen beques de menjador, i s'ha augmentat la partida destinada a l'Abonament Infantil de 30 a 51 milions d'euros en 3 anys.

    Pel que fa a la formació del professorat, Soler ha aportat dades destacant que s'ha duplicat en nombre de formadors en els centres del Cefire i els centres disponibles. "Sabem que encara no hem arribat a cobrir totes les necessitats i seguirem treballant per satisfer totes les necessitats del professorat".

    Finalment, el secretari autonòmic d'Educació s'ha referit al Programa Edificant. "Fins ahir, tenim 340 ajuntaments que han sol·licitat actuacions en 657 centres. Més del 50% dels centres públics de la Comunitat Valenciana. Sense el recurs de l'Edificant, executar totes aquestes actuacions ens hauria portat gairebé 40 anys i ara ho podem fer en quatre" "La Generalitat paga els treballs i paral·lelament, 350 ajuntaments són els que liciten, amb el que donem unes instal·lacions dignes al professorat i alumnat".

    Finalment, Laura Morant va agrair al govern de la Generalitat el treball conjunt que s'ha desenvolupat aquesta legislatura. "No hem d'oblidar que durant 20 anys l'ensenyament públic va estar oblidat. L'esforç que suposa el Pla Edificant posa fi a situacions que en alguns casos eren terribles en alguns centres" "Ha hagut d'arribar un govern de progrés per a posar en marxa aquest projecte que esperem que tinga continuïtat en la pròxima legislatura amb l'única finalitat de millorar l'educació".

    Pujar