Castellano

Primer club en el medaller del Campionat d'Espanya Juvenil, tres rècords i cinc Campions d'Espanya

El Club de Córrer el Garbí va aconseguir situar-se en el més alt del medaller del Campionat d'Espanya Juvenil a l'aire lliure disputat a Getafe aquest cap de setmana. Este ha sigut el Club amb més medalles aconseguides de tot Espanya, entre les quals cinc ors, dues plates i un bronze. Cinc ors que suposen cinc Campions d'Espanya Juvenils dels tretze atletes amb els quals el Garbí va viatjar a Getafe en aquests dos intensos dies d'esforç i treball. En punts per llocs, és a dir, explicant els punts dels finalistes fins al vuitè lloc, ens situem darrere del Platges de Castelló, en un molt bon segon lloc.

Començant per les classificacions, Quique Llopis es va proclamar Campió d'Espanya Juvenil en 110 metres tanques en la final, encara que la seua millor marca la va aconseguir en semifinals amb un temps de 13,42, en llançament de pes Rubén Mayor es proclama també Campió d'Espanya amb un llançament de 17,76 metres, seguit en el bronze per Víctor Faus amb un llançament de 17,18 metres i seguits en la cambra i cinquè lloc per Marc Mestre i Guillermo Garcés. Seguint amb el medaller, Dian Iskernov també es va situar en el més alt de podi espanyol amb un or en llançament de disc i una marca de 56,23 metres, seguit pel seu company Víctor Faus que va aconseguir medalla de plata amb un llançament de 55,94 metres. No podem oblidar la medalla d'or dels xics que van participar en el relleu 4x100, Raúl González, Adrián Muñinos, Quique Llopis i Enric Miguel van col·locar el nom del Garbí en el més alt del podi.

Si ens passem a la categoria femenina, dues de dues, dos atletes van viatjar a Getafe i dues medalles van tornar d'allí, Aurea Blasco es va situar en segon lloc en el podi en llançament de pes, amb una marca de 14,67 metres.

I finalment ens queda parlar de Gema Martí, ella li va posar nom a la jornada de diumenge a Getafe, doncs va batre tres vegades el seu propi rècord d'Espanya en llançament de martell, en el primer llançament va millorar el seu propi marca situant-la en 66,45 metres, però ho va tornar a fer en el següent llançament deixant el rècord d'Espanya en 67,30 metres. El que ja ningú imaginava és que ho podia tornar a fer, però ho va fer, va tornar a batre el seu propi rècord situant-ho en 67,37 metres. La pupil·la de Juanvi Escolano es va proclamar Campiona indiscutible d'Espanya en categoria juvenil.

Van completar la participació en el Campionat els atletes Roberto Fernández que va aconseguir l'accés a la final de 400 metres llisos i Alejandro Ferrer que va disputar la prova de salt d'altura.