elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diana Morant reflexiona sobre el feminisme en xarxes socials al Congrés Comunica2 de Gandia

Diana Morant reflexiona sobre el feminisme en xarxes socials al Congrés Comunica2 de Gandia
  • "El món interconnectat afavoreix l'aparició de l'odi, però també permet que la sororitat s'enfortisca"

MÉS FOTOS
Diana Morant reflexiona sobre el feminisme en xarxes socials al Congrés Comunica2 de Gandia - (foto 2)
Diana Morant reflexiona sobre el feminisme en xarxes socials al Congrés Comunica2 de Gandia - (foto 3)

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat aquest matí en l'acte d'inauguració de la IX edició de Congrés Comunica2 que se celebra hui i demà al Campus de Gandia de la UPV, al costat del director de Campus de Gandia de la UPV, Jesús Alba, i la directora de Congrés, Rebeca Díez.

Aquesta novena edició del Congrés té com a principal novetat que passa de ser de xarxes socials únicament a ser un Congrés de Comunicació i Tecnologia, amb l'objectiu d'aprofundir en les aplicacions de les diferents tecnologies en la comunicació.

Durant dos dies de l'esdeveniment, ponents, experts en social media, acadèmics i estudiants compartiran experiències i coneixements sobre les noves tendències en el món de les xarxes socials i tecnologia, convertint a la nostra ciutat en l'epicentre nacional d'aquests àmbits.

Durant el seu discurs, Diana Morant ha reflexionat sobre el feminisme a les xarxes socials i ha destacat la importància de la col·laboració entre homes i dones per abordar la igualtat. "El món interconnectat de les xarxes socials afavoreix l'aparició d'odi i odiadors, els haters, però també ha permés que la sororitat s'enfortisca i s'expandisca"; i ha afegit que davant els comportaments masclistes, la resposta és més feminisme. "Hem de defensar que som iguals i que tenim els mateixos drets i llibertats que els nostres companys homes. No volem cap privilegi. Volem igualtat. I que la vida d'una dona no valga menys o hàgem de suportar més dificultats per ser-ho".

Morant ha explicat que la immediatesa, la capacitat d'interacció de les xarxes socials i la viralitat, generen un ecosistema favorable per comportaments i opinions "menyspreables" basats en el masclisme i el sexisme. Però també, "el feminisme també s'expandeix i es retroalimenta en el món social mitjana. El moviment "Me Too ", l'acció "Cuéntalo", les publicacions de Paula Bonet o Emma Watson compartides per milers de persones o la sororitat mostrada arran de sentències vergonyants com les de "La Manada" ens han fet adonar-nos que no estem soles. Que no som un cas aïllat. Que el masclisme és transversal i està arrelat en el més profund de la nostra societat".

Pujar