elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia incorpora novetats a la celebració del Corpus Christi

Gandia incorpora novetats a la celebració del Corpus Christi
  • Ajuntament, Setmana Santa i l'Associació Balls del Corpus dissenyen una programació amb activitats culturals, tradicionals i religioses

MÉS FOTOS
Gandia incorpora novetats a la celebració del Corpus Christi - (foto 2)

Balbina Sendra, regidora delegada de Cultura, ha comparegut aquest matí en roda de premsa per presentar la programació que s'ha dissenyat aquest any amb motiu de la celebració del Corpus Christi. Durant la compareixença, Sendra ha estat acompanyada per Emili Ripoll, president de la Junta Major de Germandats de la Setmana Santa de Gandia, i Josep Lluís Mendieta en representació de l'Associació Balls del Corpus.

L'edil ha qualificat aquesta festivitat com "una de les més rellevants pel que fa a la ciutat que ha aconseguit involucrar una bona part del teixit social i cívic, ja que es tracta d'una celebració que té un vessant religiós amb la processó i la missa, però que també té activitats en paral·lel d'un altre caràcter com el concert de música sacra o les novetats d'aquest any que anirà a càrrec de l'Associació Balls del Corpus". Cada any s'aconsegueix ampliar la programació gràcies al treball del departament de Política Festiva, la Setmana Santa i, aquest any, l'associació Balls del Corpus.

Ripoll ha destacat que és una festa que té un pes litúrgic important. "Divendres 31 de maig començarem amb el concert de la Setmana Santa que aquest any anirà a càrrec del Duo Apellániz. Piano & Cello' que se celebrarà a la Casa de la Marquesa a partir de les 20.30 hores" i que la Setmana Santa també estarà present a la missa del dia de 2 juny que se celebrarà a la Col·legiata a càrrec de l'Abat Ángel Saneugenio i a la processó del Corpus que eixirà des de la plaça Major a les 19.30 hores.
Sobre la processó, el president de la Junta Major de Germandats ha destacat la presència dels Cirialots i que la Setmana Santa també aporta el tron ​​del Sant Sopar.

Finalment, Mendieta ha explicat que Balls del Corpus és "una associació relativament nova que aglutina tots els grups de ball de la ciutat i té com a objectiu que la festa tinga un interés per a tots". "Hem intentat fer créixer la festa amb més activitats com la cercavila de dissabte que eixirà des de la Casa de la Marquesa a l'Ajuntament a partir de les 19 hores o la mostra dels elements del Corpus que tindrà lloc el diumenge 2 de juny al Hall de l'Ajuntament".

Pujar