elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cloenda dels programes d’inserció sociolaboral “Barris Inclusius” i “T’acompanyem”

Cloenda dels programes d’inserció sociolaboral “Barris Inclusius” i “T’acompanyem”
    MÉS FOTOS
    Cloenda dels programes d’inserció sociolaboral “Barris Inclusius” i “T’acompanyem” - (foto 2)
    Cloenda dels programes d’inserció sociolaboral “Barris Inclusius” i “T’acompanyem” - (foto 3)
    Cloenda dels programes d’inserció sociolaboral “Barris Inclusius” i “T’acompanyem” - (foto 4)
    Cloenda dels programes d’inserció sociolaboral “Barris Inclusius” i “T’acompanyem” - (foto 5)
    Cloenda dels programes d’inserció sociolaboral “Barris Inclusius” i “T’acompanyem” - (foto 6)

    La Cloenda dels programes Barris Inclusius i T'acompanyem.

    El dimecres 19 de desembre s'han fet els actes de cloenda del programa d'inserció sociolaboral T'acompanyem i del programa Barris Inclusius, cofinançats per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana i destinats a persones amb risc d'exclusió social.

    El programa T'acompanyem s'ha dut a terme de juliol a desembre de 2018, dirigit a les persones usuàries de Serveis Socials del Grau. Ha consistit en el desenvolupament d'itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d'exclusió social. El programa ha complit el seu objectiu d'establir ponts entre les persones participants i el mercat laboral necessaris per a eixir de la situació o risc d'exclusió social de les persones usuàries. Més de 100 persones del Grau s'han vist beneficiades mitjançant les diferents dinàmiques d'inserció laboral que s'han realitzat i els diferents cursos que s'han impartit. D'aquestes 100 persones 25 ja han trobat treball a través del programa i millorarà la seua qualitat de vida.

    A la cloenda van participar el president de la Junta de Districte del Grau Miguel Àngel Picornell, la regidora de Promoció Econòmica Alícia Izquierdo y el regidor de Responsabilitat Social Nahuel González. El programa en paraules del regidor Nahuel González "hi ha qui pensa que les persones usuàries de serveis socials busquen una prestació econòmica de per vida i realment el que es busca és poder superar la greu situació en la que viuen amb un treball digne. L'Ajuntament ha de ser l'eina institucional que facilite aquesta inserció laboral a les persones que més ho necessiten"

    El programa Barris Inclusius també realitzat des de juliol fins a desembre d'este any, dirigit a dones, xiquets i xiquetes en situació de vulnerabilitat, persones usuàries del Servei Social dels barris de Corea, Beniopa, Raval i l'El·líptica. El programa ha complert el seu objectiu de fer barris que faciliten la inclusió de tots i totes, creant activitats i espais que promoguen la seva participació activa i els hi donin eines i recursos per el seu empoderament i implicació en el barri. Ha contat amb la col·laboració de diferents associacions socials del municipi que s'han involucrat en el programa per aportar espais i dinàmiques associatives que ajuden a la participació activa al barri.

    En Barris Inclusius han participat 80 dones en activitats culturals, de salut, lúdiques, educatives que els hi ha donat la oportunitat de mostrar i potenciar les seves capacitats. Més de 100 xiquets i xiquetes han participat en activitats d'animació lectora, suport educatiu i lúdiques que ha afavorit un millor desenvolupament i una motivació en el seu aprenentatge. Gràcies al treball en xarxa entre el teixit associatiu de Gandia i Benestar Social s'han pogut ampliar i continuar accions per a seguir construint barris inclusius i fer una Gandia més solidaria i justa.

    Tots dos programes s'emmarquen dins de l'estratègia del Departament de Responsabilitat Social de treballar per la inclusió efectiva de les persones en risc de d'exclusió social amb l'objectiu d'empoderar-les per viure amb dignitat.

    El regidor Nahuel González valora positivament la línia marcada pel departament "s'ha passat d'un sistema asistencialista on la institució tenia un paper paternalista, a un model d'inclusió social integral per empoderar a les persones més vulnerables, on les persones són les protagonistes de la seua vida i del procés engrescador de superació de la situació d'exclusió social en la que viuen. Aquest canvi de model dignifica a les persones"

    Pujar