elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els alumnes de Gandia demanen més mobilitat sostenible i més accessible en la ciutat

Els alumnes de Gandia demanen més mobilitat sostenible i més accessible en la ciutat
  • Els temes més repetits durant el plenari de Mobilitat han sigut la reducció de l'ús del cotxe i foment de mitjans de transport més sostenibles i adaptació de les voreres i passos de vianants per a les persones amb discapacitats físiques, sonores i visuals

  • José Manuel Prieto: «La nostra finalitat és que Gandia avance en una mobilitat i en el respecte a tots. Si som capaços d'aconseguir-ho, podrem viure en una Gandia millor»

MÉS FOTOS
Els alumnes de Gandia demanen més mobilitat sostenible i més accessible en la ciutat - (foto 2)
Els alumnes de Gandia demanen més mobilitat sostenible i més accessible en la ciutat - (foto 3)
Els alumnes de Gandia demanen més mobilitat sostenible i més accessible en la ciutat - (foto 4)

Els escolars de Gandia han omplit aquest matí el saló de plenaris de l'Ajuntament de Gandia per tal de mostrar les seues propostes en matèria de mobilitat amb l'objectiu d'aconseguir una ciutat més accessible i sostenible. L'alcalde, José Manuel Prieto, el regidor de Mobilitat, Nacho Arnau, i les autoritats locals i representants de la DGT han estat presents per escoltar les demandes dels xiquets i xiquetes, les quals es resumeixen sota la finalitat d'obtenir una ciutat més accessible i sostenible.

Setze alumnes de distints col·legis de Gandia han llegit les seues redaccions i han especificat les accions que establirien en matèria de mobilitat si foren alcalde o alcaldessa. Una de les més repetides ha sigut l'ampliació dels carrils bici amb la consegüent reducció d'ús del cotxe i l'augment en l'ús del transport públic. Tal com ha respost l'alcalde, es treballa per la creació de més zones perquè «s'avance en una mobilitat més sostenible». A més, alguns han apuntat al fet que els policies locals haurien de recórrer els carrers de la ciutat a peu, en bici o en patinet en lloc del cotxe; una mesura que ja es contempla en l'ampliació de la policia de barri en tots els districtes de la ciutat. També s'ha parlat de la importància del foment de l'educació viaria als centres escolars.

La millora de l'accessibilitat per a persones amb discapacitat física, sonora i visual ha sigut un dels temes que més s'ha escoltat també durant les intervencions. Adaptació de voreres per a persones que han d'emprar cadira de rodes, amb discapacitat visual o carros; la instal·lació de soroll als passos de vianants perquè les persones cegues puguen caminar per la ciutat de manera segura. Prieto ha recollit aquesta demanda i ha explicat que ja són diversos els passos de vianants als quals s'ha incorporat aquest servei i s'ha acordat amb l'ONCE continuar ampliant-lo cap a altres carrers de la ciutat.

Tot i que han al·ludit a la reducció de l'ús dels automòbils, les alumnes de Gandia han demanat la presència de més zones i aparcaments públics a la ciutat. D'aquesta manera, l'alcalde ha declarat que és important tant l'impuls d'aquests, però també el condicionament amb la instal·lació de més punts de càrrega elèctrica. A més, ha parlat dels pàrquings públics del centre de la ciutat (Serpis i Prado), els quals compten amb descomptes per als clients del Centre Històric a través de l'aplicació de comerç.

Pujar